Reikės:
- 500 g varškės,
- 100 g cukraus,
- 50 g sviesto,
- 3 valg. š. manų kruopų,
- 200 ml pieno,
- 4 kiaušinių,
- 10 g vanilinio cukraus,
- 1 arb.š. kepimo miltelių,
- 1 citrinos žievelės.
Gaminimas:
Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite pusvalandžiui pabrinkti.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo, kol cukrus visiškai ištirps.
Ištirpinkite sviestą, leiskite jam atvėsti ir supilkite į kiaušinių masę.
Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite.
Suberkite sausuosius ingredientus, išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite manų kruopomis ir sukrėskite varškės masę. Su šaukštu išlyginkite paviršių ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug valandą. Jeigu viršus ims degti, pridenkite folijos lakštu.
Skanaukite su grietine, uogiene arba šaldytomis uogomis.