Ingredientai:
- 1 stiklinė alyvuogių aliejaus (ir dar truputis kepimo formai ištepti);
- 3 kiaušiniai;
- 250 g cukraus;
- 1 stiklinė graikiško jogurto;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
- 2 citrinų nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
- 250 g miltų;
- didelis žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- cukraus pudros (viršui pabarstyti).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apvalią ar keturkampę nedidelę kepimo formą patepkite aliejumi, o tada išklokite kepimo popieriumi.
2. Dubenyje išsukite kiaušinius, aliejų ir cukrų, kol taps vientisa skysta mase. Sudėkite jogurtą, supilkite sultis, suberkite citrinos žievelę, supilkite vanilės ekstraktą ar pastą. Gerai išmaišykite.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su druska ir kepimo milteliais. Šiame mišinyje padarykite duobutę ir į ją supilkite skystąjį mišinį. Tuomet iš kraštų užgriebdami miltus atsargiai, tačiau kruopščiai sumaišykite.
4. Sukrėskite paruoštą tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Dėkite kepti apie 50 min., kol viršus bus gražiai rusvas. Ištraukite iš orkaitės, dar kiek palaikykite kepimo formoje, o tada atsargiai išimkite ir galutinai atvėsinkite. Tik tada viršų pabarstykite cukraus pudra ir ragaukite.