„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Cukinijos gali būti tokios skanios, kad bus vertos net šventinio stalo: receptas, kurį kartosite

Receptų, rodos, yra daugybė, tačiau tokių, kurie išties pasiteisintų ir būtų kartojami – mažuma. Jeigu norite greito recepto, pagal kurį pagamintas patiekalas, tikėtina, patiks visai šeimai – šis yra būtent toks, kokio ieškote. Tobula dar ir tai, kad toks maistas gali būti puikus variantas tiek kasdienybėje, tiek šventiniams pietums! Skamba gerai, tiesa?
Vištiena ir „Vilvi Memel“ sūriais įdarytos cukinijos
Vištiena ir „Vilvi Memel“ sūriais įdarytos cukinijos / Gamintojo nuotr.

Tai receptas iš paprastų, maistingų bei stilingų patiekalų repertuaro. „Vilvi Memel blue“ pelėsiniu bei „Vilvi Memel Prussia“ sūriais įdarytos cukinijos nustebins jūsų artimuosius ir papuoš šventinį Velykų stalą!

O ir virtuvėje nereikės praleisti daug laiko.

Gamintojo nuotr./Vištiena ir „Vilvi Memel“ sūriais įdarytos cukinijos
Gamintojo nuotr./Vištiena ir „Vilvi Memel“ sūriais įdarytos cukinijos

4-IOMS PORCIJOMS JUMS REIKĖS:

  • 4-ių nedidelių cukinijų
  • Svogūno
  • 500 g. vištienos (galima naudoti kalakutieną, triušieną ar virtus lešius)
  • Mėgstamų prieskonių
  • „Vilvi Memel Blue“ pelėsinio sūrio
  • „Vilvi Memel Prussia“ sūrio riekelėmis
  • Vilkyškių grietinės arba kefyro patiekimui
Gamintojo nuotr./Vištiena ir „Vilvi Memel“ sūriais įdarytos cukinijos
Gamintojo nuotr./Vištiena ir „Vilvi Memel“ sūriais įdarytos cukinijos

GAMINIMO EIGA:

Naudokite 4-ias cukinijas, kurių luobelė dar vis minkšta. Cukinijas perpjaukite per pusę, iš vidaus šaukšteliu išskobkite pusę minkštimo, bet jo jokiu būdu neišmeskite.

Cukinijas apšlakstykite pirmo spaudimo alyvuogių aliejumi, pasūdykite. Kepkite 180°C orkaitėje 20 min.

Kol cukinijos kepa, ruoškite įdarą. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą cukinijos minkštimą, kurį išskobėte.

Tuo tarpu 500 g. vištienos (arba kalakutienos, triušienos, kitos mėsos, virtų lęšių) peilio ir muštuko pagalba susmulkinkite iki maltos mėsos konsistencijos. Arba tiesiog sumalkite mėsmale.

Gamintojo nuotr./Vištiena ir „Vilvi Memel“ sūriais įdarytos cukinijos
Gamintojo nuotr./Vištiena ir „Vilvi Memel“ sūriais įdarytos cukinijos

Kai nugaruoja didžioji dalis vandens iš cukinijų keptuvėje, dėkite vištieną, berkite mėgstamų prieskonių, pasūdykite. Kepinkite, kol apskrunda.

Cukinijų puseles pripildykite vištienos, ant viršaus dosniai trupinkite „Vilvi Memel Blue“ pelėsinio sūrio ir dėkite „Vilvi Memel Prussia“ sūrio riekelėmis tiek, kiek norisi.

Šaukite į orkaitę dar 10 min., traukite sūriui išsilydžius. Patiekite su Vilkyškių grietine (galima praskiesti vandeniu dėl konsistencijos) arba Vilkyškių kefyru ir svogūnų laiškais.

Skanaus!

Gamintojo nuotr./Vištiena ir „Vilvi Memel“ sūriais įdarytos cukinijos
Gamintojo nuotr./Vištiena ir „Vilvi Memel“ sūriais įdarytos cukinijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs