Ingredientai:
- 4 cukinijos;
- 150 g Parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto;
- 1 kiaušinis;
- 400 g rikotos;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 rutuliukai mocarelos sūrio, sutarkuoto;
- 1 stiklinė marinara, picai skirto padažo arba pomidorų padažo su bazilikais;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą plonai patepkite aliejumu.
2. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 6-7 mm storio juostelėmis. Šias juosteles vienu sluoksniu klokite ant skardos. Dėkite į orkaitę ir kepkite 10-12 min., tuomet išimkite ir leiskite kelias minutes pravėsti.
3. Kol cukinijos kepa ir vėsta, sumaišykite dubenyje rikotą, parmezaną, pusę tarkuotos mocarelos, kiaušinį, gerą žiupsnį druskos ir pipirų.
4. Imkite nedidelę keturkampę kepimo formą aukštesniais krašteliais ir supilkite į ją padažą (porą šaukštų pasilikite). Tolygiai paskirstykite per visą dugną.
5. Ant kiekvienos atvėsusios keptos cukinijos juostelės dėkite po gerą šaukštą sūrio masės, ištepkite per visą ilgį, o tada suvyniokite suktinuką bei dėkite stačiomis į kepimo formą. Taip suvyniokite ir greta vienas kito sudėliokite visus cukinijų ir sūrių suktinukus.
6. Suktinukų viršų patepkite likusiu padažu ir pabarstykite likusiu mocarelos sūriu bei dėkite kepimo formą į orkaitę.
7. Kepkite apie 20-25 min. – kol sūris viršuje bus išsilydęs, apskrudęs, o suktinukai akivaizdžiai iškpę. Leiskite atvėsti, nes bus itin karšta, o tada dėkite į lėkštes ir ragaukite.