Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dangiškiems pusryčiams – kiaušinių ir avokadų mišrainė, ideali tepti ant skrebučių

Kiaušinius pusryčiams valgo nemažai žmonių – verda, kepa, plaka omletą... Avokadas – dar viena populiari gėrybė, mėgstama tepti ant rytinio skrebučio. Šįsyk sujunkime kiaušinius, avokadus bei skrebučius ir išeis pasakiškas derinys. Belieka pabandyti ir tuo įsitikinti!
Kiaušinių ir avokadų mišrainė
Kiaušinių ir avokadų mišrainė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4–5 kietai virti kiaušiniai, nulupti ir stambiai supjaustyti;
  • 1 avokado minkštimas;
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnis saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. švelnių garstyčių;
  • saujelė smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų;
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas plonyčiais griežinėliais (nebūtina);
  • pakepintos šviesios duonos;
  • įvairių daigų (nebūtina).

Gaminimas:

1. Į dubenį dėkite kiaušinius, avokadą, salierą (jei šį naudojat), berkite prieskonius, pilkite acto, 1 šaukštą citrinos sulčių, atsargiai išmaišykite. Tada suberkite svogūnų laiškus ar laiškinį česnaką, darsyk pamaišykite ir paragaukite, ar skonis jums patinka – gal reikės papildomo rūgštumo (citrinos sulčių), druskos ar pipirų.

2. Kraukite po šaukštą kitą sumaišytos mišrainės ant paskrudintų duonos riekelių, papuoškite daigais ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs