Ingredientai:
- 4–5 kietai virti kiaušiniai, nulupti ir stambiai supjaustyti;
- 1 avokado minkštimas;
- 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnis saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. švelnių garstyčių;
- saujelė smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų;
- 1 saliero stiebas, supjaustytas plonyčiais griežinėliais (nebūtina);
- pakepintos šviesios duonos;
- įvairių daigų (nebūtina).
Gaminimas:
1. Į dubenį dėkite kiaušinius, avokadą, salierą (jei šį naudojat), berkite prieskonius, pilkite acto, 1 šaukštą citrinos sulčių, atsargiai išmaišykite. Tada suberkite svogūnų laiškus ar laiškinį česnaką, darsyk pamaišykite ir paragaukite, ar skonis jums patinka – gal reikės papildomo rūgštumo (citrinos sulčių), druskos ar pipirų.
2. Kraukite po šaukštą kitą sumaišytos mišrainės ant paskrudintų duonos riekelių, papuoškite daigais ir tiekite.