Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 19

Dangiško skonio trinta cukinijų ir žirnelių sriuba: čia rasite vieną paslaptį

Rugsėjis – tikrų tikriausias gerumo mėnuo, mat visi su visais dosniai dalinasi.... cukinijomis! Labai dažnai su krepšiu cukinijų atkeliauja ir kitokios lauktuvės iš derliumi gausių lysvių. Aš toli gražu ne visuomet spėju viską suvartoti, daržovės ima vysti, niekas nenori tokių valgyti.
Cukinijų ir žirnelių sriuba
Cukinijų ir žirnelių sriuba / Nidos Degutienės nuotr.

Štai tada laikas virti sriubą. Pradžioje – (pavytusių) daržovių sultinį. Sultinio man prireikia gaminant įvairius patiekalus – padažus, troškinius, daržovių sultinyje virti ryžiai garnyrui kur kas skanesni, nei juos išvirus vandenyje. Užuot išmestos į šiukšliadėžę, į puodą keliauja tamsiai žalios porų viršūnės, salierų stiebų viršūnės su lapais, pavytusios morkos, svogūnai, prieskoninių žolelių koteliai… Daržovių sultinį, pavirusi apie 10-15 minučių, jį nukošiu ir virtas daržoves išmetu – jos savo darbą jau atliko.

Verdant šią cukinijų sriubą sunaudosite ir visas susikaupusias (ir galbūt apvytusias) prieskonines žoleles – bazilikus, petražoles, svogūno laiškus, krapus… Dėkite tokias, kokių turite, tik prisiminkite, jog norint išlaikyti skaisčiai žalią sriubos spalvą, žoleles į puodą dėkite nukėlę jį nuo kaitros. Sriuba išliks patrauklios žalios spalvos ir kitą dieną.

O patiekti tokią sriubą galite su mėgstamais priedais: patrupintu fetos sūriu, paskrudintais riešutais ar sėklomis, baltos duonos skrebučiais ar tiesiog paskaninę šaukšteliu grietinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas