Daniški blyneliai – gardiems ir vėlyviems pusryčiams

Blynelių variacijų nors vežimu vežk! Ar esate ragavę daniškų? Kviečiame pamėginti ir pasigaminti!
Daniški blyneliai
Daniški blyneliai / Shutterstock nuotr.
  • nubraukto šaukštelio sausų mielių,
  • 100 g grikių miltų,
  • 100 g kvietinių miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • šaukštelio cukraus,
  • 0,5 šaukštelio druskos,
  • 250 ml pieno,
  • šaukšto lydyto sviesto blyneliams kepti.

Kaip gaminti:

1. Mieles sumaišykite su šaukštu šilto pieno.

2. Į didelį dubenį suberkite miltus, cukrų, druską, sumaišykite, įmuškite kiaušinius, supilkite mielių tirpalą, apie 100 ml šilto pieno ir maišykite, kol neliks gumuliukų. Tada supilkite likusį pieną, dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 val. pakilti.

3. Danai šiems tradiciniams vėlyvųjų pusryčių blyneliams kepti naudoja specialią keptuvę, tačiau ir paprastoje jie puikiausiai pavyks. Įkaitinkite sviestą, šaukšteliu krėskite tešlos ir kepkite iš abiejų pusių.

4. Tiekite apibarstytus milteliniu cukrumi arba apšlakstytus medumi.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų