„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Daniški blyneliai – gardiems ir vėlyviems pusryčiams

Blynelių variacijų nors vežimu vežk! Ar esate ragavę daniškų? Kviečiame pamėginti ir pasigaminti!
Daniški blyneliai
Daniški blyneliai / Shutterstock nuotr.
  • nubraukto šaukštelio sausų mielių,
  • 100 g grikių miltų,
  • 100 g kvietinių miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • šaukštelio cukraus,
  • 0,5 šaukštelio druskos,
  • 250 ml pieno,
  • šaukšto lydyto sviesto blyneliams kepti.

Kaip gaminti:

1. Mieles sumaišykite su šaukštu šilto pieno.

2. Į didelį dubenį suberkite miltus, cukrų, druską, sumaišykite, įmuškite kiaušinius, supilkite mielių tirpalą, apie 100 ml šilto pieno ir maišykite, kol neliks gumuliukų. Tada supilkite likusį pieną, dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 val. pakilti.

3. Danai šiems tradiciniams vėlyvųjų pusryčių blyneliams kepti naudoja specialią keptuvę, tačiau ir paprastoje jie puikiausiai pavyks. Įkaitinkite sviestą, šaukšteliu krėskite tešlos ir kepkite iš abiejų pusių.

4. Tiekite apibarstytus milteliniu cukrumi arba apšlakstytus medumi.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“