- nubraukto šaukštelio sausų mielių,
- 100 g grikių miltų,
- 100 g kvietinių miltų,
- 2 kiaušinių,
- šaukštelio cukraus,
- 0,5 šaukštelio druskos,
- 250 ml pieno,
- šaukšto lydyto sviesto blyneliams kepti.
Kaip gaminti:
1. Mieles sumaišykite su šaukštu šilto pieno.
2. Į didelį dubenį suberkite miltus, cukrų, druską, sumaišykite, įmuškite kiaušinius, supilkite mielių tirpalą, apie 100 ml šilto pieno ir maišykite, kol neliks gumuliukų. Tada supilkite likusį pieną, dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 val. pakilti.
3. Danai šiems tradiciniams vėlyvųjų pusryčių blyneliams kepti naudoja specialią keptuvę, tačiau ir paprastoje jie puikiausiai pavyks. Įkaitinkite sviestą, šaukšteliu krėskite tešlos ir kepkite iš abiejų pusių.
4. Tiekite apibarstytus milteliniu cukrumi arba apšlakstytus medumi.
Skanaus!