Ingredientai:
- 300 g keptos ar virtos vištienos filė be odelės, supjaustytos kubeliais (tinka ir, pvz., keptos vištos likučiai ar pan.);
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 2 salierų stiebai, supjaustyti plonais griežinėliais;
- 200 g besėklių vynuogių, perpjautų pusiau;
- 1 obuolys, nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
- sauja graikinių riešutų, sausai pakepintų, atvėsintų ir stambiai sukapotų;
- žiupsnis druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2–3 valg. šaukšt. majonezo;
- 1 valg. šaukšt. natūralaus jogurto.
Gaminimas:
1. Į dubenį berkite vištienos ir obuolio kubelius, salierų griežinėlius, vynuoges, apšlakstykite viską citrinos sultimis.
2. Nedideliame dubenėlyje šakute kruopščiai išmaišykite majonezą ir jogurtą. Šį mišinį supilkite ant ingredientų dubenyje, berkite druskos, pipirų, sumaišykite ir paragaukite, ar netrūksta skonio. Galiausiai suberkite graikinius riešutus, darsyk permaišykite ir galima tiekti.