Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Dar neprisijaukinot kaliaropių? Šios paprastutės salotos nustebins gaivumu

Kaliaropė – viena tų daržovių, kurią dalis žmonių „pamiršta“, nors ji nėra nei reta, nei brangi. Jos skonis vos primena ridiką, bet kuriam deriniui kaliaropė suteikia gaivumo. Išbandykite salotas, kuriose pirmu smuiku griežia būtent šį daržovė, gal taip patiks, jog ieškosite naujų receptų.
Kaliaropių salotos
Kaliaropių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 kaliaropės, nuluptos ir supjaustytos ar sutarkuotos itin plonais griežinėliais (jei turite, naudokite mandoliną);
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • parmezano ar „Džiugo“ sūrio, sutarkuoto plonomis drožlėmis;
  • šviežių žalumynų (tinka bazilikai, laiškiniai česnakai, krapai ar raudonėlis).

Gaminimas:

1. Sudėkite kaliaropių griežinėlius į platų dubenį, pabarstykite druska, pašlakstykite actu ir leiskite taip pabūti apie 10 min. – griežinėliai kiek suminkštės.

2. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite žalumynais, o tada labai gerai išmaišykite. Galiausiai pabarstykite sūrio drožlėmis, paragaukite, ar netrūksta druskos, ir galima valgyti. Jei norisi daugiau gaivumo, šias salotas galima dar pagardinti ir natūralaus skonio jogurtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius