Ingredientai:
- 2 kaliaropės, nuluptos ir supjaustytos ar sutarkuotos itin plonais griežinėliais (jei turite, naudokite mandoliną);
- didelis žiupsnis druskos;
- 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- parmezano ar „Džiugo“ sūrio, sutarkuoto plonomis drožlėmis;
- šviežių žalumynų (tinka bazilikai, laiškiniai česnakai, krapai ar raudonėlis).
Gaminimas:
1. Sudėkite kaliaropių griežinėlius į platų dubenį, pabarstykite druska, pašlakstykite actu ir leiskite taip pabūti apie 10 min. – griežinėliai kiek suminkštės.
2. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite žalumynais, o tada labai gerai išmaišykite. Galiausiai pabarstykite sūrio drožlėmis, paragaukite, ar netrūksta druskos, ir galima valgyti. Jei norisi daugiau gaivumo, šias salotas galima dar pagardinti ir natūralaus skonio jogurtu.