„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Dar spėsite: smagus advento kalendorius iš sausainių ar meduolių

Ar jau spėjote pasiūti, numegzti, sukonstruoti advento kalendorių? Jei ne, nenusiminkite ir nenuleiskite rankų, tokį kalendorių galima... iškepti! Ir kasdien džiaugtis skaniais kąsniais iki pat švenčių. Štai keli patarimai:
Sausainiai Advento kalendoriui
Sausainiai advento kalendoriui / Vida Press nuotr.
  • Kepdami skanėstus advento kalendoriui rinkitės sausainius, kurie gali ilgai stovėti (o gal net darytis vis skanesni, kol juos visus nuskabysite). Idealiai tinka imbieriniai sausainiai ir meduoliai, beliks išsirinkti receptą. Štai 3 pasiūlymai:
Meduoliai
Receptas: Meduoliai
15 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 150.00 g („Dansukker“ PANEVĖŽIO PLIUS)
Sirupas:(„Dansukker“ auksaspalvio) 75.00 ml
Sviestas: 150.00 g (tinka ir margarinas)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 - nedidelių ir 1 - baltymo - glajui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 valg. š. - tarkuotos žievės)
Imbieras: 1.00 valg. š. (0,5 - tarkuoto)
Gvazdikėliai: 1.00 valg. š. (0,5 - maltų)
Soda: 1.00 valg. š. (0,5)
Actas: 1.00 valg. š. (1 valg. š - meduoliams ir 2 - 3 lašeliai - glajui)
Miltai: 400.00 g
Miltelinis cukrus: 400.00 g („Dansukker“ - glajui)
Kaip gaminti
  1. Užvirkite cukrų ir auksaspalvį sirupą. Į gautą masę įdėkite sviestą arba margariną, leiskite jam ištirpti, išmaišykite. Palikite mišinį atvėsti.
  2. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktus kiaušinius, prieskonius, actu gesintą sodą ir miltus. Apibarstykite tešlą trupučiu miltų ir palikite šaltoje vietoje kelias valandas arba per naktį.
  3. Išminkykite tešlą ir padalinkite ją dalimis. Iškočiokite 2-3 mm lakštais, formelėmis išspauskite sausainius. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 6-9 minutes. Palikite meduolius atvėsti ant kepimo skardos.
  4. Sudėkite visas glajaus sudedamąsias dalis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.

*Jei norite glajui suteikti spalvą, vietoj kiaušinio baltymo naudokite sultis, sirupus.

*Likusią meduolių tešlą galite šaldyti šaldiklyje kitam kepimui.

Receptas „DANSUKKER“

Suskleisti
Imbieriniai sausainiai
Receptas: Imbieriniai sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 272
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Pienas: 5.00 valg. š.
Medus: 3.00 valg. š. (natūralaus)
Miltai: 350.00 g
Rudasis cukrus: 200.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - maltų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - kvapniųjų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - glajui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - glajui)
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (glajui)
Kaip gaminti
  1. Sviestą, pieną, medų ir cukrų dėkite į puodą ir viską ištirpinkite, kai viskas ištirpsta sudėkite prieskonius, kartais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
  2. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir į juos supylus truputį atvėsintą sirupą gerai išmaišykite ir suminkykite.
  3. Visą tešlą sulipinkite į vieną gumulą ir bent valandai dėkite į šaldytuvą. Padalinus tešlą į kelias dalis kočiokite kuo plonesnius blynus ir sausainių formelėmis spauskite norimus sausainius, plačiu peiliu arba mentele atsargiai perkelkite ant skardos, ištiestos  kepimo popieriumi, kepkite apie 12-15 min 180 laipsnių orkaitėje.
  4. Gaminame glajų: Kiaušinį gerai nuplaukite su geriamąja soda, nusausinkite, atskirkite trynį nuo baltymo.
  5. Baltymą lengvai suplakite išspauskite citrinos sulčių ir po truputi plakant palaipsniui dėkite miltelinį cukrų, kol glajus bus reikiamo tirštumo.
  6. Dėkite į nedidelį maišelį prakirpkite jo kampuką, dekoruokite iškepussiius ir atvesusius sausainius, skanaus!

Receptą atsiuntė Rasa B.

Suskleisti
Kalėdiniai meduoliai
Receptas: Kalėdiniai meduoliai
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 143
Receptas
Ingredientai
Medus: 200.00 g
Sviestas: 150.00 g
Rudasis cukrus: 150.00 g
Miltai: 490.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Kaip gaminti
  1. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite medų, sviestą ir rudąjį cukrų. Maišydamos kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol masė užvirs ir visi cukraus kristalai ištirps. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kol masė atvės ir taps tąsios lyg karamelė konsistencijos.
  2. Dubenyje išsijokite miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską ir sumaišykite. Miltų viduryje suformuokite duobutę. Įmuškite į ją didelį kiaušinį, supilkite atvėsusį medaus, sviesto ir cukraus sirupą. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jeigu matote, kad tešla per lipni, įberkite dar saujelę miltų. Išminkyta tešla turi būti minkšta, glotni. Suformuokite rutulį, susukite jį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardas.
  4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalykite į kelias mažesnes dalis. Miltais pabarstykite lygų ir švarų paviršių – ant jo iškočiokite tešlos gabalėlius. Tešlą kočiokite gana plonai, nes kuo ploniau iškočiosite tešlą, tuo traškesni bus meduoliai.
  5. Sausainių formelėmis (skirtingo dydžio žvaigždės formos formelėmis) išspauskite meduolius. Jei tokių neturite, iš tvirtesnio popieriaus išsikirpkite trafaretus ir apipjaukite juos aštriu peiliu.
  6. Paruoštus meduolius perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol gražiai parus. Stebėkite kepančius meduolius, nes jie kepa labai greitai. Kaitresnėje orkaitėje gali iškepti ir greičiau nei per 10 minučių. Neperkepkite meduolių!
  7. Iškepusius meduolius atvėsinkite, o tuomet statykite eglutes ir dekoruokite.

Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite apie 100 meduolių, iš kurių galėsite pastatyti apie 12 mažų meduolinių eglučių.

Suskleisti
  • Meduolius ar sausainius reikia dekoruoti – juk kiekvienas jų turi simbolizuoti iki advento pabaigos likusią dieną. Turėkite kantrybės ir palaukite, kol kepiniai visiškai atvės, o tada užsiimkite „juvelyrika“ – glajumi raitykite skaičius bei ornamentus.
  • Jūsų valia, ar visi sausainiai bus vienodos formos, ar skirtingų, jei rinksitės skirtingas, tegul juos bent jau vienija žiemos, švenčių motyvai. Jei sausainiai kabės, nepamirškite dar prieš kepant suformuoti skylutes.
  • Advento kalendorių sukursite sukabinę sausainius pačiais įvairiausiais būdais – galite imti sausą gražią šaką ir kurti kalendorių-medį, galite sukaišioti į permatomus vokelius, o šiuos prisegti prie kokio nors pagrindo, galite verti tiesiog ant juostelės, nutiestos tarp dviejų kabliukų. Kalendoriaus sausainiai puikiai jausis ir išdėlioti lėkštėje ar suberti į papuoštą stiklainį. Pasisemkite idėjų iš šių smagių nuotraukų:
Vida Press nuotr./Sausainiai Advento kalendoriui
Vida Press nuotr./Sausainiai Advento kalendoriui
Vida Press nuotr./Meduoliai Advento kalendoriui
Vida Press nuotr./Meduoliai Advento kalendoriui

24 cookies until Christmas advent #sugarcookie #adventcookies

A post shared by Rebecca (@pipinggoodbiscuits) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs