1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelėmis pjaustytą rūkytą vištieną, verskite smulkintas daržoves, žirnelius ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Supilkite grietinėlę, dar kiek pakaitinkite, tada sriubą supilkite į puodą ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu.
4. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, berkite duonos skrebučių ir kapotų žalumynų.
1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste gilioje keptuvėje.
2. Morką ir saliero stiebą nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į svogūnų troškinį ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Tada supilkite vyną, kai trečdalis jo nugaruos, supilkite sultinį, suberkite atšildytus ir gerai nuvarvintus žirnelius ir dar 7 min. pakaitinkite.
3. Sriubą supilkite į gilų indą, išplakite elektriniu plakikliu, tada dar kartą užkaitinkite, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, suberkite prieskonius, sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą bri sūrį.
4. Sriubą tiekite su krevetėmis, šviežių petražolių lapeliais ir kiaušinio puselėmis.
Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!
1. Jei cukinijų žievė labai stora ir kieta, nulupkite ją. Cukinijas supjaustykite griežinėliais.
2. Puode ištirpykite sviestą, supilkite aliejų, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės ir taps perregimi. Neleiskite apskrusti, nes apkars.
3. Į svogūnus sudėkite cukinijų griežinėlius, užbarstykite smulkintų raudonėlių, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Vis pamaišydama troškinkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 min.
4. Supilkite sultinį ir vis pamaišydama virkite apie 20 min.
5. Sūrį supjaustykite kubeliais, įmaišykite į sriubą, palaukite, kol ištirps. Nukelkite puodą nuo ugnies, sriubą šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite virtuviniu kombainu.
6. Supilkite sriubą atgal į puodą, supilkite grietinėlę ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Jei sriuba per tiršta, įmaišykite daugiau grietinėlės. Jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite pipirais. Tiekite su balta duona.
Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!
1. Salierus nuplaukite, susmulkinkite. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Pievagrybius nulupkite, susmulkinkite.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite svieste, pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais, suberkite salierus, pievagrybius ir apie 10 min. pakepinkite.
3. Svogūnų ir pievagrybių troškinį sukrėskite į puodą su sultiniu, smulkinta vištiena ir bulvėmis ir apie 20 min. pavirkite.
4. Masę nukelkite nuo ugnies, suberkite smulkintus kiaušinius, sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išplakite elektriniu plakikliu.
5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su ryžių koše.
6. Į dubenėlius pilkite sriubos ir krėskite po 2 šaukštus ryžių košės.
1. Nulupkite avokadus, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, sutrinkite minkštimą šakute arba elektriniu grūstuvu. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
2. Virtuviniu kombainu sumaišykite avokadų tyrę su grietinėle ir atvėsintu sultiniu. Jei neturite kombaino, suplakite sriubą šluotele ir pertrinkite per sietelį, kad susidarytų vienodo tirštumo masė. Pasūdykite pagal skonį, pagardinkite pipirais.
3. Prieš tiekdama atšaldykite sriubą. Išpilstykite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po šaukštą kubeliais pjaustytų pomidorų arba saldžiųjų paprikų, apšlakstykite aliejumi, papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.
1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas – plonais griežinėliais, bulves – šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi. Įpilkite 2 l verdančio vandens ir virkite 15 min.
2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Susmulkinkite petražoles. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nenuluptą supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Viską sudėkite į apvirtą sriubą, įdėkite šaukštą prieskonių mišinio, uždenkite ir dar 10 min. pavirkite.
3. Nuo ugnies nukeltą sriubą galite paskaninti mėgstamais prieskoniniais žalumynais.
1. Supjaustykite kubeliais bulves.
2. Ant sviesto pakepinkite svogūną, žiedinį kopūstą, pupeles, morką ir žirnius.
3. Baigiant virti bulvėms, sudėkite į puodą apkeptas daržoves, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir pavirkite dar apie 7 minutes. Tiekite su grietine.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė
1. Smidrus nuplaukite, sumedėjusius galiukus nupjaukite, daržoves susmulkinkite.
2. Nuskustas bulves supjaustykite smulkiais kubeliais. Puode užvirinkite litrą vandens. Įberkite du šaukštelius cukraus, pusę šaukštelio druskos, įdėkite gabalėlį sviesto, supilkite citrinos sultis, sumeskite sumedėjusius šparagų galiukus.
3. Kai užvirs, porą minučių pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite, palikite pusvalandį. Perkoškite per sietelį. Švariame sausame puode išlydykite likusį sviestą. Maišydami suberkite miltus ir kelias minutes pakaitinkite.
4. Maišydami supilkite smidrų nuovirą. Kai užvirs, sudėkite smulkintus smidrus, bulves ir virkite apie 10 minučių. Supilkite grietinėlę, suberkite muskatus, pasūdykite ir kaitinkite dar 5minutes.
5. Tiekdami į kiekvieną sriubos dubenį įdėkite sausoje keptuvėje paskrudintų kumpio riekelių.
- Susmulkinkite visas daržoves;
- Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
- Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
- Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
- Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
- Visas išvardintas daržoves bei imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite smulkesne tarka. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Užvirkite apie 2 litrus vandens ir suberkite smulkintas daržoves, imbierą, svogūną, įmeskite laurų lapelius. Virkite, kol daržovės suminkštės.
- Į išvirtą sriubą įberkite truputį kajeno paprikos miltelių, pasūdykite (dar geriau išvis nesūdyti). Valgykite ataušusią.
1. Porus supjaustykite plonais griežinėliais. Puode išlydykite sviestą ir jame švelniai apkepinkite porus, kol jie suminkštės. Suberkite kubeliais supjaustytą bulvę ir saliero šaknį, dar minutę pakepinkite maišydami.
2. Supilkite sultinį, įberkit druskos, užvirkite. Virkite sriubą uždengtą ant mažos ugnies, kol bulvės ir salierai suminkštės.
3. Nupjaukite nuo koto ir susmulkinkite lapinio kopūsto lapus, kotus išmeskite (arba panaudokite daržovių sultiniui virti). Sudėkite į puodą ir palaukite, kol sriuba vėl užvirs. Po pusės minutės nukelkite nuo ugnies.
4. Virtuviniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.
Patiekite sriubą su paskrudintos duonos gabalėliu arba su paskrudintais pinijų riešutais, galite patarkuoti truputį kietojo sūrio.
1. Supjaustykite svogūną, salierą ir žiedinį kopūstą kubeliais, berkite į vidutinio dydžio puodą, kuriame įkaitinote šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti.
2. Suberkite į puodą pipirus, lauro lapus, supilkite vandenį ar sultinį, pridenkite puodą dangčiu ir užvirkite.
3. Sumažinkite karštį iki vidutinio ir virkite apie 25 min. Išimkite lauro lapus ir pipirus, įberkite druskos. Sutrinkite sriubą, supilkite grietinėlę ir dar patrinkite. Paragaukite ir, jei reikia, dar pasūdykite.
4. Patiekite dubenėliuose su minkštai virtais putpelių kiaušiniais ir lašeliu makadamijų riešutų aliejaus. Aš dar pridėjau šiek tiek ridikėlių ir daigintų mungo pupelių.