Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Daržovėm įdaryti cukinijų laiveliai. Spalvinga, lengva ir skanu!

Šviežios cukinijos dabar pačios skaniausios ir traškiausios. Jei turite kelias nedidukes daržoves plona odele, būtinai išbandykite šį receptą!
Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės
Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 2 nedidelės cukinijos;
  • 2 saldžiosios paprikos (geltona ir raudona);
  • 1 mažas baklažanas;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 2 pomidorai;
  • 4 valg. šaukšt. tepamo lydyto sūrio;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. raudonėlio;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Cukinijas perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas. Cukinijų puseles įtrinkite druska ir česnaku, palikite pastovėti.

2. Paprikas, morką, pomidorus ir baklažaną supjaustykite kubeliais, susmulkinkite ir svogūną.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, trumpai pakepinkite, sudėkite paprikas, morką ir baklažanus, kepkite, kol šiek tiek suminkštės, pasūdykite, pagardinkite raudonėliais ir pipirais, baigiant kepti įmaišykite pomidorus.

4. Cukinijų puseles įdarykite apkeptomis daržovėmis, uždėkite šaukštą lydyto sūrio, suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol cukinijos suminkštės.

5. Valgykite daržovėmis įdarytas cukinijas vienas ar su lengvomis salotomis, o jei norisi sočiau – su virtais ryžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos