Ingredientai:
- 700-800 g įvairių šakninių daržovių (bulvių, morkų, salierų ir kt.),
- 50 g kario pastos,
- 160 ml kokosų pieno,
- 750 ml daržovių sultinio,
- 200 g ryžių,
- druskos, pipirų.
Gaminimas:
Į nepridegančią keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite kario pastą, kol sušils ir pasklis aromatas.
Daržoves supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite apie 10 min.
Puodelyje sumaišykite sultinį ir kokosų pieną, supilkite į keptuvę. Uždenkite ir troškinkite apie 30 min., kol visos daržovės suminkštės, bet nepraras savo formos. Jei skystis nepakankamai tirštas, nukelkite dangtį ir padidinkite ugnį. Kaitinkite, kol skystis nugaruos. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite su ryžiais.