Ingredientai įdarui:
- 1 vnt. svogūno,
- 1 vnt. saliero stiebo,
- 200 g įvairių šakninių daržovių,
- 200 g špinatų,
- 2 skiltelės česnako,
- 1 arbat .š. kmynų,
- šalavijo lapelių,
- 1 vnt. citrinos sulčių ir žievelės,
- 50 g mėgstamų riešutų,
- 70 g pupelių,
- 10 vnt. džiovintų slyvų,
- 20 g duonos trupinių,
- 2 vnt. kiaušinių,
- 1 valg.š. sojos padažo,
- 1 valg.š. pomidorų padažo,
- 1 pak. šaldytos tešlos,.
- aliejaus ir sviesto kepimui.
Gaminimas:
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įdėkite sviesto, pakepkite svogūną, kol pradės karamelizuotis, sudėkite pjaustytas daržoves ir troškinkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis, prieskoniais, citrinos sultimis ir žievele. Įpilkite sojos ir pomidorų padažus. Suberkite duonos trupinius. Atvėsinkite ir įmuškite vieną kiaušinį.
Ant kepimo popieriaus patieskite šaldytą tešlą, sudėkite daržoves, virtas pupeles, slyvas, riešutus. Tešlą susukite voleliu, viršų patepkite kiaušinio plakiniu.
Tešlą dėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30 min. 18 laipsnių karštyje, kol gražiai apskrus.
Pjaustykite porcijomis ir patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!