Daržovės traškiame vokelyje – sotus patiekalas be mėsos

„Daržoves traškiame tešlos vokelyje galima valgyti kaip antrą patiekalą arba kaip vegetarišką pyragą. Tai puikus pasirinkimas Advento laikotarpiu arba norint pavaišinti svečius, kurie nevalgo mėsos“, – pranešime žiniasklaidai dalinasi „Norfos“ kulinarijos meistrai.
Daržovių pyragas
Daržovių pyragas / Shutterstock nuotr.

Ingredientai įdarui:

  • 1 vnt. svogūno,
  • 1 vnt. saliero stiebo,
  • 200 g įvairių šakninių daržovių,
  • 200 g špinatų,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 1 arbat .š. kmynų,
  • šalavijo lapelių,
  • 1 vnt. citrinos sulčių ir žievelės,
  • 50 g mėgstamų riešutų,
  • 70 g pupelių,
  • 10 vnt. džiovintų slyvų,
  • 20 g duonos trupinių,
  • 2 vnt. kiaušinių,
  • 1 valg.š. sojos padažo,
  • 1 valg.š. pomidorų padažo,
  • 1 pak. šaldytos tešlos,.
  • aliejaus ir sviesto kepimui.

Gaminimas:

Į keptuvę įpilkite aliejaus, įdėkite sviesto, pakepkite svogūną, kol pradės karamelizuotis, sudėkite pjaustytas daržoves ir troškinkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis, prieskoniais, citrinos sultimis ir žievele. Įpilkite sojos ir pomidorų padažus. Suberkite duonos trupinius. Atvėsinkite ir įmuškite vieną kiaušinį.

Ant kepimo popieriaus patieskite šaldytą tešlą, sudėkite daržoves, virtas pupeles, slyvas, riešutus. Tešlą susukite voleliu, viršų patepkite kiaušinio plakiniu.

Tešlą dėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30 min. 18 laipsnių karštyje, kol gražiai apskrus.

Pjaustykite porcijomis ir patiekite su mėgstamu padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų