Ingredientai:
- 0,5 mažo raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais;
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių, nusunktų ir perskalautų po šaltu vandeniu;
- 2 saujos vynuoginių pomidoriukų, perpjautų pusiau;
- 1 ilgavaisis arba 2-3 trumpieji agurkai, perpjauti išilgai pusiau, o tada susmulkinti;
- 1 raudona saldžioji paprika, supjaustyta kvadratėliais;
- 1 skardinė konservuoto tuno aliejuje arba vandenyje (rinkitės konservuotą stambiais gabaliukais);
- 2 didelės saujos gražgarsčių, nuplautų ir nusausintų;
- ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto.
padažui:
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Į didelį dubenį suberkite daržoves, avinžirnius ir petražoles. Išmaišykite.
2. Mažame dubenėlyje ar stiklainėlyje suplakite visus padažus reikalingus ingredientus. Supilkite į dubenį su daržovėmis ir išmaišykite.
3. Į dubenį dėkite ir fetą, tuną bei gražgarstes. Labai atsargiai, stengdamiesi nesutrinti nei fetos, nei tuno, išmaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta, jei prireiks, dar pasūdykite. Skanaukite iškart!