Ingredientai:
- 450 g miltų;
- 240 ml šilto pieno (maždaug kūno temperatūros);
- 180 ml šilto vandens (maždaug kūno temperatūros);
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 (nubrauktas arbat. šaukšt.) pakelio sausų mielių;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 maža morka;
- 1 maža raudona saldžioji paprika;
- keli svogūnų laiškai;
- šiek tiek aliejaus ar lydyto sviesto (ghi) kepimui;
- 2 valg. šaukšt. sviesto, išlydyto (duonelėms patepti).
Gaminimas:
1. Nuskuskite morką, pašalinkite iš paprikos sėklas. Labai smulkiai supjaustykite ir papriką, ir morką, ir svogūno laiškus. Viską suberkite į didelį dubenį.
2. Į dubenį su daržovėmis supilkite vandenį, pieną, suberkite cukrų, mieles, išmaišykite ir palikite kelias minutes pastovėti.
3. Kai mišinys kiek suputos, supilkite aliejų, suberkite ir miltus bei druską. Iš pradžių maišykite, o tada pradėkite minkyti. Turite išminkyti vientisą tešlą su mažučiais daržovių gabalėliais.
4. Pridenkite dubenį su tešla ir leiskite tešlai šiltoje vietoje kilti apie valandą, kol tūris maždaug padvigubės.
5. Pakilusią tešlą perminkykite ir padalinkite į 5–6 vienodas dalis. Iš kiekvienos dalies suvoliokite rutuliuką, o tada kiekvieną jų ant miltuoto paviršiaus iškočiokite iki 5–6 mm storio disko.
6. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite storadugnę keptuvę, vos vos ją patepkite aliejumi ar ghi sviestu, o tada dėkite po vieną paplotėlį. Kepkite po porą trejetą minučių, kol duonelės iškeps ir pasidengs rusvomis pūslelėmis. Kad paplotėliai iškeptų, bet ir nesudegtų, keptuvė neturi būti itin karšta, o tešlą iškočiokite gana plonai.
7. Vos iškepusias duoneles patepkite lydytu sviestu (galima – paskanintu trintu česnaku) ir laikykite šiltai, kol viską iškepsite.
Skanu kaip užkandis, pagrindas sumuštiniams, taip pat valgyti su įvairiais troškiniais ir ne tik indiškais.