Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daržovių ragu ruginėje duonoje

Bonduelle pristato greitus ir naudingus receptus!
Daržovių ragu ruginėje duonoje
Daržovių ragu ruginėje duonoje / Projekto partnerio nuotr.

4 porcijoms reikės:

Ingredientai:

  • Ruginės duonos – 1 vnt.
  • Moliūgo – 500g
  • Bulvių – 2 vnt.
  • Saldaus raudono pipiro – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • „Vapeur“ brokolių – 1/2 pakuotės
  • Čili pipiro – 1 vnt.
  • Lauro lapų – 2 vnt.
  • Džiovinto baziliko – 1 a.š.
  • Petražolių – 3 šakelės
  • Alyvuogių aliejaus – 3 v.š.
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Supjaustome kubeliais moliūgą, morką, bulvę ir saldųjį pipirą.
  2. Alyvuogių aliejuje pakepiname bulvę, morką, kol pagels plutelė. Pridedame moliūgą ir pipirus. Keliolika minučių viską pakepiname ir įdedame jau atšildytus brokolius. Gerai viską išmaišome, pabarstome druska, pipirais ir džiovintu baziliku.
  3. Sukrečiame ragu ant duonos, iš anksto pašildytoje orkaiteje, ant viršaus uždedame lauro lapą ir čili pipirą. Uždengiame duoną folija ir kepame esant 160 °С 45-50 min.
  4. Paruoštą ragų pabarstome šviežiomis petražolėmis.

Rekomendacijos:

Norint paruošti ragu, geriau pasirinkti „Batternat“ rūšies moliūgą, kuris yra kriaušės formos. Šis moliūgas yra labai aromatingas, su lygia odele, geltonai rudos spalvos, su sultingu, saldžiu, sodriai oranžinės spalvos minkštimu. Dėl nedidelio dydžio ir minkštimo su mažesniu plaušelių kiekių tokį moliūgą labai paprasta iškepti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas