Reikės:
- 1 kg bulvių,
- 1 didelio kiaušinio,
- 100 g krakmolo,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 400 g virtos arba keptos mėsos,
- 1 svogūno,
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Šį darbą galite padaryti ir iš vakaro. Atvėsusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska bei pipirais, suberkite krakmolą ir išminkykite.
Maltą arba keptą mėsą taip pat sumalkite mėsmale. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite iki geltonumo. Sudėkite į mėsą, pagardinkite druska bei pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Jeigu mėsa sausoka, galite įpilti šaukštą – du vandens arba sultinio.
Užkaiskite keptuvę su lydytu sviestu.
Imkite į saują bulvių masės, suplokite į plokščią blyną. Į vidurį dėkite šaukštą mėsos įdaro. Kraštus užlenkite, kad įdaras saugiai liktų viduje ir gražiai suplokite, formuodami paplotį.
Blynus dėkite tik į gerai įkaitusį sviestą (galite naudoti ir kepimui tinkamą aliejų), prieš tai apvolioję miltuose arba džiūvėsėliuose.
Patiekite su grietine.
Skanaus!