Daugiau žuvies: citrininė tilapija su kukurūzais

Šiltuoju sezonu norisi lengvesnių patiekalų, tad pats metas į savo racioną įtraukti daugiau neriebios žuvies. Kol šviežių vietinių daržovių dar teks kiek palaukti, žuvį galima derinti su konservuotomis, šįkart tai bus kukurūzai.
Kepta tilapija
Kepta tilapija

Kaip teigia „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovas Aidas Poleninas, tam, kad atsiskleistų žuvies skonis, dažniausiai užtenka vos kelių ingredientų, o esminis jų – citrina. Žuvį pagal šį receptą galima kepti tiek orkaitėje, tiek gryname ore ant žarijų. Išbandykite!

Citrininė tilapija su kukurūzais

Ingredientai:

  • 4 tilapijų gabalėlių be kaulų;
  • 2 citrinos (labai tinka žaliosios);
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 170 g konservuotų kukurūzų;
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų.
Vida Press nuotr./Tilapijos filė
Tilapijos filė / Vida Press nuotr.

Gaminimas:

1. Kiekvieną žuvies gabalėlį dėkite į folijos „lopšelį“, apliekite medumi ir alyvuogių aliejumi, papuoškite citrinų griežinėliais, taip pat pagardinkite žiupsneliu druskos bei pipirų.

2. Galiausiai įberkite kukurūzų ir sandariai užsukite folijos „lopšelius“.

3. Kepkite apie 30 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje arba virš įkaitusių žarijų. Jei norite, prie šios žuvies galite patiekti įvairių keptų daržovių, pavyzdžiui, paprikų, cukinijų, vyšninių pomidoriukų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“