Kaip teigia „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovas Aidas Poleninas, tam, kad atsiskleistų žuvies skonis, dažniausiai užtenka vos kelių ingredientų, o esminis jų – citrina. Žuvį pagal šį receptą galima kepti tiek orkaitėje, tiek gryname ore ant žarijų. Išbandykite!
Citrininė tilapija su kukurūzais
Ingredientai:
- 4 tilapijų gabalėlių be kaulų;
- 2 citrinos (labai tinka žaliosios);
- 2 valg. šaukšt. medaus;
- 170 g konservuotų kukurūzų;
- ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Kiekvieną žuvies gabalėlį dėkite į folijos „lopšelį“, apliekite medumi ir alyvuogių aliejumi, papuoškite citrinų griežinėliais, taip pat pagardinkite žiupsneliu druskos bei pipirų.
2. Galiausiai įberkite kukurūzų ir sandariai užsukite folijos „lopšelius“.
3. Kepkite apie 30 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje arba virš įkaitusių žarijų. Jei norite, prie šios žuvies galite patiekti įvairių keptų daržovių, pavyzdžiui, paprikų, cukinijų, vyšninių pomidoriukų.
Skanaus!