Desertai indeliuose: skaniems sluoksniams – uogos ir vaisiai, varškė ir grietinėlė

Indeliuose patiekti desertai – elegantiškas sprendimas ne tik oficialiems renginiams, bet ir vakarėliui ar šeimos šventei. Juos ruošiant nereikia sukti galvos dėl formos – ar skanėstas nesugrius, nesukris, nesutrūkinės. O ir indelių nebūtina ieškoti specialių ir įmantrių, tiks ir stiklinės ir mieli stiklainėliai. Vasara tokiems desertams – idealus metas!
Sluoksniuotas desertas indelyje
Sluoksniuotas desertas indelyje / Vida Press nuotr.
Šokoladinis desertas su vyšniomis
Receptas: Šokoladinis desertas su vyšniomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kiaušiniai, 1 trynys - biskvitui)
Rudasis cukrus: 150.00 g (biskvitui)
Vanduo: 180.00 ml (verdantis)
Soda: 2.00 g (0,5 arbat. š. - biskvitui)
Miltai: 150.00 g (biskvitui)
Aliejus: 100.00 ml (biskvitui)
Kakava: 50.00 g (biskvitui)
Grietinė: 70.00 g (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (kremui)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus - kremui)
Sultys: 90.00 ml (vyšnių - kremui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (kremui)
Romas: 6.00 valg. š. (baltasis - kremui)
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą.
  2. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maišydami plona srovele suberkite miltus, druską ir sukite, kol masė taps vientisa. Sukrėskite į nedidelę nepridegančią kepimo formą. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. (ar biskvitas iškepęs, patikrinkite mediniu konditeriniu iešmeliu). Atvėsusį sulaužykite skirtingų formų gabalėliais.
  3. Pagaminkite kremą: 200 g maskarponės gerai išsukite su natūraliu jogurtu ir dviem šaukštais miltelinio cukraus. Kitame dubenyje suplakite likusį sūrį, miltelinį cukrų ir vyšnių sultis. Į baltą ir rausvą kremus įmaišykite po tris šaukštus baltojo romo. Šokoladinio biskvito gabalėlius ir skirtingų spalvų kremus susluoksniuokite į desertines taures. Puoškite šviežiomis trešnėmis arba kokteilinėmis vyšnaitėmis.        
Suskleisti
Mangų ir jogurto desertas
Receptas: Mangų ir jogurto desertas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 41
Receptas
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 125.00 ml (plakamosios)
Jogurtas: 125.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (aromato)
Morengai: 6.00 vnt.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė bei sultys)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite laužytus morengus, plaktą grietinėlę, jogurtą ir apelsino žievelę, vanilę.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite pjaustytus mangą, nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir sultis.
  3. Į desertų indelius dėkite šaukštą morengų masės, po to šaukštą vaisių. Susluoksniuokite iki viršaus.
Suskleisti
Varškės desertas
Receptas: Varškės desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 79
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sutirštintas pienas: 397.00 g (saldintas)
Kreminė varškė: 500.00 g
Kaip gaminti
  1. Visus produktus elektriniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės.
  2. Supilkite į sviestu pateptus kepimo indelius (9 cm skersmens) ar vieną didesnį indą (22 cm skersmens).
  3. Kepkite iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių. Patiekite iš karto, dar šiltą, su norimais priedais: ledais, plakta grietinėle, klevų sirupu ar karamele, šokolado gabalėliais ar uogomis.   
Suskleisti
Moliūgų desertas
Receptas: Moliūgų desertas
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 90.00 g (mėgstamo skonio)
Jogurtas: 300.00 g (graikiškas)
Grietinėlė: 50.00 g (plakta – papuošti)
Moliūgų pyrago prieskonių mišinys (1 valg. š. malto cinamono, ½ valg. š. malto muskato, ½ arbat. š. malto imbiero, ¼ arbat. š. maltų kvapiųjų pipirų, ¼ arb. š. maltų gvazdikėlių (nebūtinai): 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių, jei neturite, pasiruoškite moliūgų pyrago prieskonių mišinį. Visus reikalingus produktus sumaišykite. Laikykite sandariame indelyje.
  2. Sausainius susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Graikišką jogurtą sumaišykite su šaukštu moliūgų pyrago prieskonių mišinio. Stenkitės, kad prieskoniai išsimaišytų tolygiai. Jei norite, kad kremas būtų saldesnis, galite įmaišyti šiek tiek miltelinio cukraus ar skysto medaus pagal skonį.
  3. Į nedideles stiklines berkite po saujelę smulkintų sausainių. Ant viršaus dėkite po porą šaukštų paruošto graikiško jogurto.
  4. Papuoškite plakta grietinėle ir apibarstykite žiupsneliu moliūgų pyrago prieskonių mišinio. Skanaus!
Suskleisti
Vasariškas Dianos desertas
Receptas: Vasariškas Dianos desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 150.00 g (šokoladiniams putėsiams)
Sirupas: 6.00 valg. š. (4 valg. š - „Dansukker“ šviesiojo sirupo - šokoladiniams putėsiams ir 2 valg. š. - marinuotoms braškėms)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios - šokoladiniams putėsiams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynius atskirkite nuo baltymų - šokoladiniams putėsiams)
Sūris: 200.00 g (kreminio sūrio - kreminio sūrio sluoksniui)
Miltelinis cukrus: 60.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - kreminio sūrio sluoksniui)
Citrinų kremas:(kreminio sūrio sluoksniui) 2.00 valg. š.
Braškės: 150.00 g (marinuotoms braškėms)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys ir žievelė - marinuotoms braškėms)
Sausainiai: 6.00 vnt. (6 - 8 avižiniai)
Kaip gaminti

Šokoladiniai putėsiai:

  1. Dubenėlyje virš vandens ištirpinkite šokoladą, supilkite šviesųjį sirupą.
  2. Iki standumo išplakite grietinėlę. Atidėkite į šalį.
  3. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
  4. Lengvai paplakite trynius ir supilkite į šokoladą.
  5. Šokoladą supilkite į plaktą grietinėlę, tuomet sudėkite baltymus. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Kreminis sūris:

  1. Išplakite kreminį sūrį, cukraus miltelius ir citrinų kremą.

Marinuotos braškės:

  1. Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas supjaustykite. Nulupkite žaliąją citriną, išspauskite sultis. Žievelę ir sultis sumaišykite su uogomis, supilkite šviesųjį sirupą.

Sluoksniavimas:

  1. Sutrupinkite avižinius sausainius. Į stiklines sluoksniais sudėkite putėsius, kreminio sūrio mišinį, uogas ir sutrupintus sausainius. Papuoškite uogomis.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Apelsinų, migdolų ir granatų desertas
Receptas: Apelsinų, migdolų ir granatų desertas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Mandarinai: 4.00 vnt.
Apelsinai: 4.00 vnt. ((sultims))
Granatas: 0.50 vnt.
Sultys: 1.50 st. ((apelsinų))
Želatina: 2.00 arbat. š.
Biskvitas: 1.00 vnt. ((pyragas „Angelų maistas“, gaminamas iš baltymų))
Likeris: 3.00 valg. š. ((2 valg. š. amareto, 1 valg. š. apelsinų likerio))
Grietinėlė: 1.00 st. ((riebi))
Migdolai: 0.25 arbat. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 70.00 ml ((graikiško))
Kaip gaminti
  1. Paruoškite citrusinius vaisius: dideliu aštriu peiliu nulupkite žievelę. Atsargiai atskirkite skilteles ir nulupkite odeles. Kartokite su visais citrusiniais – mandarinais ir raudonaisiais apelsinais.
  2. Iš 4 paprastų apelsinų išspauskite sultis. Sumaišykite jas su tiek apelsinų sulčių, kad būtų 2 stiklinės.
  3. Paruoškite želatiną: mažame puode šildykite 1,5 stiklinės sulčių (sultys neturi užvirti). Tuo tarpu į likusias sultis supilkite želatiną ir 2 minutes leiskite brinkti. Į šį mišinį supilkite pakaitintas sultis. Maišykite, kol ištirps želatina. Įdėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek atšaltų.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Supjaustykite keksą (biskvitą) 4 cm riekelėmis, išdėliokite ant kepimo skardos. Dėkite į orkaitę ir laikykite, kol išdžius; vieną kartą apverskite (iš viso apie 20 minučių). Atvėsinkite.
  5. Pradėkite desertą: Stiklinio dubens dugną išklokite išdžiovinto pyrago gabaliukais (jei reikia, apipjaustykite, kad tilptų). Pašlakstykite amareto ir apelsinų likeriu. Dėkite sluoksnį iš apelsinų ir mandarinų. Užpilkite želatinos mišinį, uždenkite dubenį maisto plėvele. Įdėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol želatina sustings (8 valandas).
  6. Užpilkite kremą. Prieš patiekdami, suplakite grietinėlę iki kol susidarys švelnūs smaili kalneliai. Pridėkite medaus ir migdolų ekstrakto ir toliau plakite tol, kol grietinėlė išlaikysi formą. Atsargiai įmaišykite jogurtą. Papuoškite šia mase desertą. Papuoškite granato sėklytėmis. Patiekite.
Suskleisti
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
Receptas: Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 200.00 ml
Cukrus: 250.00 g (3 valg. š. „Dansukker“ želės cukraus „Multi“ ir 180g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ - morengų masei)
Sirupas: 1.00 valg. š. („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymų - morengų masei)
Miltelinis cukrus: 30.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - morengų masei)
Lazdynų riešutai: 20.00 g (Skrudintų smulkintų lazdynų riešutų papuošti)
Pipirmėčių aliejaus: (1 - 2 lašeliai- morengų masei) 1.00 g
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite šokoladą.
  2. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek.
  3. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.
  4. Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.
  5. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite pipirmėčių aliejaus.
  6. Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį.
  7. Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais.
  8. Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.

Receptas „DANSUKKER“

Suskleisti
Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis
Receptas: Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 8
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 400.00 ml
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile)
Cukrus: 100.00 g (75 g. - „Dansukker“ želės cukraus „Multi“ ir 2 valg. š. - „Dansukker“ cukraus „Farinas“- karštame vyne virtoms bruknėms)
Vynas: 50.00 ml (karšto vyno - karštame vyne virtoms bruknėms)
Karštas baltas vynas: 1.00 valg. š.
Spanguolės: 50.00 g (galima pakeisti bruknėmis)
Kaip gaminti
  1. Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, vanilinį cukrų, želės cukrų ir pavirkite 30 sek.
  2. Supilkite į keturias taures ir atšaldykite.
  3. Prikaistuvyje užvirkite karštą vyną ir cukrų „Farinas“. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir suberkite spanguoles arba bruknes.
  4. Palikite bent 1 val.
  5. Šaukšteliu sudėkite uogas ant grietinėlės deserto ir patiekite.

Receptas „DANSUKKER“

Suskleisti
Braškių-mangų desertas
Receptas: Aromatingas braškių-mangų desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Braškės: 400.00 g
Mangas: 1.00 vnt. (didelis, sunokęs)
Apelsinai: 2.00 vnt. (iš jų išspaustos sultys, reikia apie 200-250 ml)
Mėtos: 7.00 vnt. (lapeliai)
Imbieras: 1.00 vnt. (maždaug 3 cm ilgio gabaliukas)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Iš apelsinų išspaustas sultis pilkite į nedidelį prikaistuvį, meskite į jį ir cinamono lazdelę, nuluptą gabaliuką imbiero bei išilgai perpjautą vanilės ankšties pusę.

2. Sultis užkaitinkite iki virimo. Leiskite pavirti porą minučių ir nukelkite nuo ugnies. Kai šiek tiek pravės, išimkite iš sirupo vanilės ankštį, išskobkite sėklytes ir meskite jas ir atgal į sirupą.

3. Kol sirupas „geria“ prieskonių aromatus ir toliau vėsta, pasiruoškite vaisius: nuplaukite braškes, nuskabykite lapelius ir supjaustykite ketvirčiais (jei uogos labai didelės, tada aštuntadaliais). Mango vaisių nulupkite ir supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais.

4. Supilkite visai atvėsusį ir perkoštą apelsinų sulčių sirupą į pusgilį dubenį, sudėkite ir vaisius, pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir kiek patrintais bei suplėšytais mėtų lapeliais (kotelių nereikia).

5. Padėkite šaltai bent valandai, o prieš patiekiant darsyk gerai permaišykite.

Paprasta, bet efektinga, skanaus!

Suskleisti
Desertas su ananasais
Receptas: Jogurto ir ananasų desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.8 / 19
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 0.50 vnt. (gerai prinokusio)
Jogurtas: 500.00 ml (graikiško)
Migdolai: 1.00 valg. š. (pakepinų riekelių ar plokštelių, taip pat tinka ir moliūgų sėklos)
Kaip gaminti

1. Ananasą nulupkite, supjaustykite gabaliukais (vidurinės kietos šerdies nenaudokite), dėkite į elektrinį maisto kombainą ir sutrinkite iki piurė (gali likti nedidelių gabaliukų).

2. Jogurtą gerai išmaišykite, kad būtų vientisesnis, glotnesnis.

3. Į žemas stiklines ar indelius desertams dėkite po porą šaukštų jogurto, tada panašų kiekį ananasų piurė, ant viršaus ir vėl jogurto, o galiausiai papuoškite migdolų plokštelėmis ar moliūgų sėklomis.

4. Jei norite, šį desertą galite patiekti ir lėkštėse – skonis nenukentės.

Suskleisti
Itališkas desertas tiramisu
Receptas: Itališkas desertas tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 59
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (arba apelsino)
Kava: 200.00 ml (stiprios, be tirščių)
Kakava: 30.00 g (kokybiškos)
Brendis: 30.00 ml
Sausainiai: 1.00 vnt. (didelė pakuotė „Damų pirštelių“)
Kaip gaminti

1. Ruošiant tiramisu itin svarbu proporcijos – šimtui gramų maskarponės reikia kiaušinio ir vieno šaukšto cukraus. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius suplakite su cukrumi, sukrėskite maskarponę ir išplakite į vientisą kremą.

2. Pagal skonį įdėkite citrinos ar apelsino žievelės.

3. Atskirai iki labai standžių putų išplakite baltymus ir juos su šaukštu po truputį įmaišykite į trynių ir maskarponės masę. Jeigu norisi dar riebiau ir didesnio kiekio, atskirai išplakite grietinėlę su keliais lašais citrinos sulčių ir įmaišykite į kremą.

4. Kavą paskaninkite šlakeliu brendžio. Tada „Damų pirštelius“ akimirkai įmerkite į kavą, bet labai svarbu, kad jie nepermirktų, tik „paragautų“ kavos. Vieną sluoksnį mirkytų sausainių dėkite į indo dugną, užliekite kremu, Tuomet dėkite kitą sluoksnį sausainių ir vėl užliekite kremu.

5. Ant viršaus per sietelį gausiai užbarstykite kakavos ir palaikykite tiramisu šaltai apie 6 valandas.

Suskleisti
Sluoksniuotas desertas su abrikosais
Receptas: Sluoksniuotas desertas su abrikosais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Meduoliai: (arba mėgstamų sausainių) 200.00 g
Jogurtas: 350.00 g (tiršto graikiško arba tirštos grietinės)
Miltelinis cukrus: 150.00 g
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinų)
Abrikosai: 250.00 g (konservuotų tinka ir persikai)
Kaip gaminti
  1. Meduolius arba mėgstamus sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
  2. Tirštą graikišką jogurtą (arba tirštą grietinę) sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
  3. Konservuotus abrikosus ar persikus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  4. Susluoksniuokite desertą stiklinėje: iš pradžių ant dugno berkite saujelę meduolių ar sausainių, ant jų tolygiai paskleiskite porą šaukštų graikiško jogurto, ant šio paskleiskite pjaustytų persikų ar abrikosų sluoksnį. Taip susluoksniuokite visus turimus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti graikiško jogurto.
  5. Susluoksniuotus desertus uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  6. Prieš patiekdami, papuoškite vaisiais ar apibarstykite maltu cinamonu ar smulkintu šokoladu. Patiekite šaltą. Skanaus!
Suskleisti
Bananinis maskarponės sūrio desertas
Receptas: Bananinis maskarponės sūrio desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 44
Receptas
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 3.00 valg. š. (kupini šaukštai saldinto pieno)
Kokosų pienas: 3.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Bananai: 1.00 puodelis (malti)
Sausainiai: 230.00 g
Sviestas: 100.00 g (ištirpintas)
Kaip gaminti
  1. Maskarponės sūrį gerai išmaišykite su kondensuotu ir kokosų pienu.
  2. Įmaišykite puodelį sumaltų bananų.
  3. Sumalkite sausainius ir išmaišykite juos su ištirpintu sviestu.
  4. Į švarius stiklainiukus berkite sausainių masę, uždėkite kelias bananų riekeles ir užpilkite maskarponės masę.
  5. Stiklainiukus užsukite ir padėkite į šaldytuvą arba valgykite iškart! Tokį desertą taip pat galėsite be vargo nusinešti paskanauti į darbą.
Suskleisti
Juodųjų serbentų musas
Receptas: Juodųjų serbentų musas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Juodieji serbentai: švieži arba šaldyti 250.00 ml
Vanduo: 700.00 ml
Cukrus: 1.00 st.
Manų kruopos: 6.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite juoduosius serbentus. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite serbentų išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas išmeskite. Skystį vėl užvirkite, suberkite cukrų.
  2. Neskubėdami ir maišydami suberkite manų kruopas ir ant nedidelės ugnies maišydami virkite 10–12  minučių.  Nukelkite nuo ugnies, supilkite išspaustas serbentų sultis, sudėkite vaniliną ir apie 3 minutes plakite plakikliu. Supilkite serbentų sultis ir dar plakite 5 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir atvėsinkite.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30 minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Braškių ir maskarponės desertas
Receptas: Braškių ir maskarponės desertas
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 32
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (traškūs)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakamoji - kremui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (kremui)
Braškės: 500.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Kaip gaminti
  1. Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą.
  2. Į desertinius indelius suberkite po kelis šaukštus sutrupintų sausainių. Uždėkite po keletą šaukštų paruošto kremo. Ant viršaus suberkite likusias braškes ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Bananų ir varškės desertas
Receptas: Bananų ir varškės desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 22
Receptas
Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt.
Kreminė varškė: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Agavų sirupas (tiks ir kitoks skystas saldiklis): 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Želatiną užpilkite 4 šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. Bananus nulupkite ir susmulkinkite.
  2. Sudėkite į plakimo indą, sukrėskite kreminę varškę, agavų sirupą ar kitokį skystą saldiklį ir sutrinkite elektrine trintuve. Atsargiai įmaišykite karšto vandens vonelėje išlydytą atvėsusią želatiną.
  3. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą (prieš tai kiaušinį kruopščiai nušveiskite šepetėliu po karštu tekančiu vandeniu!). Atsargiai įmaišykite į bananų ir varškės masę.
  4. Desertą sukrėskite į serviravimo taures ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. Prieš tiekdama papuoškite bananų griežinėliais, apibarstykite cinamonu.  

DAR KELIOS SKANIOS IDĖJOS

Mariaus Žičiaus nuotr. / Sūrio pyragas su braškių padažu
Mariaus Žičiaus nuotr. / Sūrio pyragas su braškių padažu

 Sūrio pyragas su braškių padažu

 

 

 

 

 

 

A. Černės nuotr. / Citrininis tiramisas
A. Černės nuotr. / Citrininis tiramisas

 Citrininis tiramisas

 

 

 

 

 

 

Shutterstock nuotr. / Jogurtiniai ledai
Shutterstock nuotr. / Jogurtiniai ledai

 Jogurtiniai ledai

 

 

 

 

 

 

Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas
Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas

 Graikiško jogurto tortas

 

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis

  Varškės desertas su uogomis

 

 

 

 

 

 

Emilijos nuotr. / Jogurtinis braškių ir bananų desertas
Emilijos nuotr. / Jogurtinis braškių ir bananų desertas

 Jogurtinis braškių ir bananų desertas

 

 

 

 

 

Suskleisti
Sluoksniuotas desertas su vyšniomis
Receptas: Sluoksniuotas desertas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 60.00 g (biskvitui)
Miltai: 50.00 g (biskvitui)
Migdolai: 50.00 g (malti - biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0.5 arbat. š. - biskvitui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 100.00 g (90 g - biskvitui ir 2 valg. š. - įdarui)
Vyšnios: 250.00 g (1 st. marinuotų arba šaldytų, be kauliukų - įdarui)
Sultys: 500.00 ml (vyšnių - įdarui)
Standiklis: (padažų - įdarui) 60.00 g
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Pienas: 100.00 ml (100 - 125 ml - įdarui)
Kava: 80.00 ml (ekspreso - įdarui)
Kakava: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Šokoladą sulaužykite į dubenį, ištirpinkite ir atšaldykite. Suberkite miltus, migdolus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Į trynius įpilkite keturis šaukštus šilto vandens, suberkite cukrų ir išplakite. Baltymus plakite, kol susidarys standžios putos. Į miltų mišinį supilkite trynių masę, sukrėskite plaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.

2. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą, plonai paskirstykite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių. Iškepusią iškart išverskite iš skardos ir palikite atvėsti.

3. Vyšnias nuvarvinkite. Tris šaukštus vyšnių sulčių išmaišykite su standikliu (du šaukštus palikite), likusias – supilkite į puodą ir užvirinkite. Standiklio masę maišant supilkite į verdančias sultis. Sudėkite vyšnias ir dar kartą užvirinkite. Palikite atvėsti.

4. Maskarponę, pieną ir cukrų išmaišykite. Ekspreso kavą išmaišykite su dviem šaukštais vyšnių sulčių.

5. Iš ataušusio biskvito stikline išspauskite skritulius. Į šešias stiklines įdėkite po skritulį, pašlakstykite kavos mišiniu. Uždėkite sluoksnį vyšnių masės, ant viršaus – kremo. Vėl dėkite skritulį, jį pašlakstykite kava, uždėkite vyšnių, kremo. Viršų pabarstykite kakava. Indelius dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms sustingti.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Desertas su maskarponės sūriu
Receptas: Desertas su maskarponės sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 2.00 valg. š. (saldaus)
Braškės: 50.00 g
Pieninis šokoladas 50.00 g
Kava: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Kavą užplikykite ir atvėsinkite.

2. Maskarponės sūrį išplakite su kondensuotu pienu, supilkite kavą, gerai sumaišykite.

3. Į taures dėkite braškių, užpilkite išplakta mase ir uždėkite tarkuoto pieninio šokolado.

4. Palaikykite per naktį ir skanaukite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Spanguolinis varškės kremas
Receptas: Spanguolinis varškės kremas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sultys: 100.00 ml (šviežių arba šaldytų spanguolių)
Saldūs vaniliniai varškės sūreliai 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Supilkite į prikaistuvį 150 ml pieno ir užvirinkite.

2. Likusiame piene išmaišykite miltus (turi nelikti gumuliukų) ir supilkite į užvirusį. Pakaitinkite, kol masė sutirštės, tada palikite atvėsti.

3. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi.

4. Sudėkite smulkintus sūrelius, supilkite spanguolių sultis ir elektriniu plakikliu suplakite vientisą masę. Sumaišykite su tiršta pieno mase.

Konditerio patarimas. Jei kremas skystokas, įmaišykite į jį žiupsnį brinkintos ir karšto vandens vonelėje ištirpintos želatinos.

Suskleisti
Obuolių desertas
Receptas: Obuolių desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 200.00 ml (Indelis plakamosios)
Obuoliai: 4.00 vnt.
Svarainiai: 10.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų citrinų žievelių ir pagal skonį citrinų sulčių)
Brendis 50.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sausainiai: 10.00 vnt. (avižiniai)
Varškė: 100.00 g (neriebios)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Riešutai: 125.00 g (maltų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai papuošti)
Kaip gaminti

1. Pertrintą varškę išsukite iki purumo su cukrumi ir maskarpone.

2. Avižinius sausainius sulaužykite ir išdalykite į keturias stiklines taures, apšlakstykite brendžiu ir šakute dar patrupinkite, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų ir gerai atvėsintų maltų riešutų. 

3. Obuolius ir svarainius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cinamonu, ruduoju cukrumi, citrinų žievelėmis ir, kol suminkštės, pakepkite svieste, tada atvėsinkite.

4. Grietinėlę su citrinų sultimis išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į maskarponės ir varškės masę.

5. Ant paruoštų avižinių sausainių krėskite obuolių, tada varškės ir grietinėlės masės, vėl krėskite obuolių ir likusį varškės kremą.

6. Desertą puoškite mėtų lapeliais ir bent dvi valandas palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis