Trims asmenims reikės:
- ½ st. natūralaus jogurto,
- ½ st. riebios grietinėlės,
- ½ st. kondensuoto pieno su cukrumi,
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto,
- 2 valg. š. apelsinų marmelado.
Gaminimas:
Supilkite į dubenį jogurtą, grietinėlę ir kondensuotą pieną bei vanilės ekstraktą.
Viską gerai išplakite iki vientisos masės. Išpilstykite į tris mažus kepimo indelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 120° C laipsnių ir dėkite kepti 20 minučių. Kepinys turi būti sutirštėjęs. Jeigu dar skystokas, pakepkite dar keletą minučių.
Išimkite iš orkaitės ir padėkite atvėsti.
Į mažą puodą įdėkite 2 valg. š. apelsinų marmelado ir tiek pat vandens. Pakaitinkite ant nedidelės ugnies nuolat maišydami, kol marmeladas visiškai išsileis.
Atvėsusį marmeladą vienodomis dalimis užpilkite ant kepto deserto ir padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms. Patiekite šaltą.
Skanaus!