„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Desertas mokslo metų pradžiai: saldžiau nebūna!

Mažai yra vaikų, kuriems nepatiktų saldumynai. Dar mažiau, kurie atsisakytų šokoladinio deserto.
Šokoladiniai saldainiai su riešutais
Šokoladiniai saldainiai su riešutais / Shutterstock nuotr.

Pasitinkant naujus mokslo metus kviečiame pasigaminti saldų ir be galo skanų desertą - šokoladinius saldainius su riešutų kremu.

Reikės:

  • 1 puodelio nesaldinto kreminio žemės riešutų kremo;
  • 4 šaukštų kambario temperatūros sviesto;
  • 250 g juodojo šokolado;
  • 1 puodelio miltelinio cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 1/4 šaukštelio druskos.

Gaminame:

Elektriniu maišytuvu apie 2 min. plakite cukrų, riešutų kremą, sviestą, vanilę ir druską. Tada iš masės formuokite nedidelius rutuliukus ir išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, dėkite ją į šaldiklį maždaug 20 min.

Kai rutuliukai sutvirtės, ištirpinkite šokoladą. Antrą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rutuliukus vieną po kito panardinkite į šokoladą, nuvarvinkite perteklių ir dėkite ant skardos. Galite pabarstyti druskos dribsniais, papuošti glajumi ar kokoso drožlėmis. Saldainius atšaldykite ir laikykite šaldytuve.

Daugiau šokoladinių receptų rasite čia:

Šokoladiniai grikių miltų keksiukai su burokėliais
Receptas: Šokoladiniai grikių miltų keksiukai su burokėliais
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Grikių miltai: 120.00 g (viso grūdo)
Miltai: 120.00 g (kvietinių)
Burokėliai: 150.00 g (virtų)
Kokosų aliejus: 100.00 g (arba sviesto (ir dar šaukštas aliejaus glajui))
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kakava: 70.00 g
Juodasis šokoladas: 130.00 g (50 g tešlai ir 80 g glajui)
Medus: 3.00 valg. š. (arba 4 šaukštų rudojo cukraus)
Soda: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Džiovintos spanguolės: 1.00 valg. š. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Virtus burokėlius sutarkuojame smulkia tarka.

2. Kokosų aliejų arba sviestą pašildome su medumi, kol viskas suskystėja ir susimaišo.

3. Kiaušinius lengvai išplakame.

4. Į kiaušinių plakinį pilame kiek atvėsintą lydytą sviestą su medumi ir dar lengvai paplakame. Sudedame burokėlių tyrę ir išmaišome.

5. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir kakava. Įmaišome šiuos sausus ingredientus į burokėlių ir kiaušinių masę. Į tešlą įmaišome smulkiais gabalėliais pjaustytą šokoladą. Tešla bus klampi ir tiršta.

6. Tešlą dedame į keksiukų formeles.

7. Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

8. Glajui šokoladą ištirpiname su kokosų aliejumi. Pilame po šaukštelį šio glajaus ant iškeptų pravėsusių keksiukų. Puošiame džiovintomis spanguolėmis.

Suskleisti
Šokoladinis pudingas su avokadais
Receptas: Šokoladinis avokadų pudingas
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Kokosų pienas: 115.00 ml (riebaus)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š.
Kakava: 5.00 valg. š. (nesaldintų miltelių)
Įvairios uogos: 2.00 sauja (mėgstamų)
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kokosų drožlės: 1.00 arbat. š. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus, išskyrus kokosų dribsnius ir uogas, sudėkite į virtuvinį kombainą ir smulkinkite iki vientisos masės.

2. Į dvi stiklines supilkite pusę gautos masės, suberkite uogas, ant jų užpilkite likusią masę, o viršų apibarstykite kokosų dribsniais.

Suskleisti
Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis
Receptas: Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Miltai: 130.00 g (biskvitui)
Kakava: 60.00 g (miltelių; biskvitui)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (100 g lašelių biskvitui ir 100 g viršaus papuošimui)
Kepimo milteliai: 10.00 g (biskvitui)
Cukrus: 200.00 g (biskvitui)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Rududu: 400.00 g (kremui)
Sviestas: 300.00 g (kambario temperatūros; kremui)
Vyšnios: 300.00 g (šaldytų)
Likeris: 100.00 g
Grietinėlė: 50.00 g (viršaus papuošimui)
Kaip gaminti

kepame biskvitą:

1. Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukrų. Juos plakame elektriniu plaktuvu (mikseriu), kol masė taps balta, puri, lengva.

2. Į gautą masę atsargiai įmaišome miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Sudedame šokolado „lašelius“.

3. Pagamintą tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Biskvitą kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 min.

4. Iškepusį atvėsiname. Perpjauname horizontaliai į keturias dalis.

gaminame kremą:

  1. Į dubenį dedame „Rududu“ ir sviestą. Gerai išsukame iki vientisos masės.

tęsiame:

6. Šaldytas vyšnias dedame į dubenį, pilame likerį. Viską gerai išmaišome. Palaikome kol vyšnios atitirps. Tada vyšnias nukošiame per sietelį, o skystį paliekame biskvito sulaistymui.

7. Kiekvieną biskvito lakštą sulaistome vyšnių likerio sirupu, dedame kremo. Ant dviejų sluoksnių dedame vyšnių.

8. Suteptą tortą bent kelioms valandoms dedame į šaldytuvą.

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs