Pasitinkant naujus mokslo metus kviečiame pasigaminti saldų ir be galo skanų desertą - šokoladinius saldainius su riešutų kremu.
Reikės:
- 1 puodelio nesaldinto kreminio žemės riešutų kremo;
- 4 šaukštų kambario temperatūros sviesto;
- 250 g juodojo šokolado;
- 1 puodelio miltelinio cukraus;
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 1/4 šaukštelio druskos.
Gaminame:
Elektriniu maišytuvu apie 2 min. plakite cukrų, riešutų kremą, sviestą, vanilę ir druską. Tada iš masės formuokite nedidelius rutuliukus ir išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, dėkite ją į šaldiklį maždaug 20 min.
Kai rutuliukai sutvirtės, ištirpinkite šokoladą. Antrą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rutuliukus vieną po kito panardinkite į šokoladą, nuvarvinkite perteklių ir dėkite ant skardos. Galite pabarstyti druskos dribsniais, papuošti glajumi ar kokoso drožlėmis. Saldainius atšaldykite ir laikykite šaldytuve.
Daugiau šokoladinių receptų rasite čia:
1. Virtus burokėlius sutarkuojame smulkia tarka.
2. Kokosų aliejų arba sviestą pašildome su medumi, kol viskas suskystėja ir susimaišo.
3. Kiaušinius lengvai išplakame.
4. Į kiaušinių plakinį pilame kiek atvėsintą lydytą sviestą su medumi ir dar lengvai paplakame. Sudedame burokėlių tyrę ir išmaišome.
5. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir kakava. Įmaišome šiuos sausus ingredientus į burokėlių ir kiaušinių masę. Į tešlą įmaišome smulkiais gabalėliais pjaustytą šokoladą. Tešla bus klampi ir tiršta.
6. Tešlą dedame į keksiukų formeles.
7. Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
8. Glajui šokoladą ištirpiname su kokosų aliejumi. Pilame po šaukštelį šio glajaus ant iškeptų pravėsusių keksiukų. Puošiame džiovintomis spanguolėmis.
1. Visus ingredientus, išskyrus kokosų dribsnius ir uogas, sudėkite į virtuvinį kombainą ir smulkinkite iki vientisos masės.
2. Į dvi stiklines supilkite pusę gautos masės, suberkite uogas, ant jų užpilkite likusią masę, o viršų apibarstykite kokosų dribsniais.
kepame biskvitą:
1. Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukrų. Juos plakame elektriniu plaktuvu (mikseriu), kol masė taps balta, puri, lengva.
2. Į gautą masę atsargiai įmaišome miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Sudedame šokolado „lašelius“.
3. Pagamintą tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Biskvitą kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 min.
4. Iškepusį atvėsiname. Perpjauname horizontaliai į keturias dalis.
gaminame kremą:
- Į dubenį dedame „Rududu“ ir sviestą. Gerai išsukame iki vientisos masės.
tęsiame:
6. Šaldytas vyšnias dedame į dubenį, pilame likerį. Viską gerai išmaišome. Palaikome kol vyšnios atitirps. Tada vyšnias nukošiame per sietelį, o skystį paliekame biskvito sulaistymui.
7. Kiekvieną biskvito lakštą sulaistome vyšnių likerio sirupu, dedame kremo. Ant dviejų sluoksnių dedame vyšnių.
8. Suteptą tortą bent kelioms valandoms dedame į šaldytuvą.