Keli patarimai prieš pradedant:
- pyragui galite naudoti bet kokios rūšies slyvas, tik geriau, jei jos nebūtų itin vandeningos. Idealus pasirinkimas – mėlynosios slyvos, kurios iškepusios skleidžia nuostabų aromatą;
- gamindami karamelę būkite labai atsargūs – nutiškęs nedidelis lašas gali skaudžiai apdeginti. Ją galite ruošti ir iš paprasto baltojo, ir iš rudojo cukraus;
- kai ruošite tešlą, ypač gerai išsukite sviestą – jis turi tapti balkšva puria mase, o kiaušinių masę pilkite palengva, vis dar plakdami;
- tokio tipo pyragai paprastai kepami apvalioje formoje ne itin aukštais kraštais. Galite naudoti ir keptuvę, kurią galima kišti į orkaitę, taip dar patogiau – joje paruošite slyvas, tuomet sukrėsite tešlą ir beliks pašauti;
- apverstas slyvų pyragas gardžiausias dar vos šiltas, kai susimaišo karamelė ir iškepusios slyvos... Primygtinė rekomendacija – tiekite šį desertą su vaniliniais ledais, jis taps neabejotina stalo pažiba.