Ingredientai:
- 2 jaunos cukinijos;
- 1 stiklinė cukraus;
- 2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros;
- 70 ml alyvuogių aliejaus;
- keli lašai vanilės ekstrakto;
- 160 g miltų;
- 2 valg. šaukšt. kokybiškų nesaldintų kakavos miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- didelis žiupsnis druskos;
- saujelė juodojo šokolado lašelių arba 70 g juodojo šokolado, sukapoto nedideliais gabaliukais.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Imkite keksui skirtą ar kitokią nedidelę stačiakampę kepimo formą, patepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi.
2. Cukinijas stambiai sutarkuokite, dėkite į plieninį sietą ir kiek įmanoma nuspauskite sultis. Perdėkite nuspaustus tarkius į dubenį, čia pat suberkite cukrų, pilkite aliejų, muškite kiaušinius, lašinkite vanilės ekstraktą. Išmaišykite.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, druską ir kepimo miltelius. Į sausuosius ingredientus suverskite šlapiuosius, suberkite šokolado gabaliukus ir atsargiai išmaišykite.
4. Krėskite pagamintą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių, o tada dėkite kepti. Kepkite apie 50 min. arba kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.
5. Iš orkaitės ištrauktą kepinį atvėsinkite ant grotelių, o tada pjaustykite aštriu dantytu peiliu. Jei norisi, jį galima tiekti ir su ledais ir plakta nesaldinta grietinėle.