Dešrainis su naminiu pomidorų padažu – tikrai neatsispirsite

Dešrainiai tiks gardžiai užkąsti ir ilgam pasisotinti. Juk kartais sau galime leisti pasimėgauti šiek tiek nuodėmingu maistu, ar ne?
Dešrainis
Dešrainis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

6 prancūziškųjų dešrainių bandelių,

6 pieniškų dešrelių (rinkitės skirtas kepti),

400 g brandinto sūrio,

mėgstamų daržovių.

Padažui:

5 šaukštų alyvuogių aliejaus,

2 raudonųjų svogūnų,

4 skiltelių česnako,

6 pomidorų,

po šaukštą šviežių smulkintų bazilikų, raudonėlių, petražolių ir krapų,

pagal skonį druskos, cukraus ir maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Paruoškite padažą. Puode storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite trintus česnakus ir dar porą minučių pakepinkite.

2. Sudėkite nuluptus smulkintus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų ir dar kiek patroškinkite. Kai masė atvės, sutrinkite elektriniu plakikliu. Galiausiai įmaišykite prieskonines žoleles.

3. Keptuvėje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus arba ant grotelių pakepinkite pieniškas dešreles. Kai atvės, kiekvieną įsukite į ploną sūrio griežinėlį.

4. Į prancūziškąsias bandeles įkiškite po sūrio griežinėliu apsuktą dešrelę, įkrėskite po du šaukštus pomidorų ir žolelių padažo.

4. Dešrainius išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, viršų apšlakstykite lydytu sviestu ir 5–7 minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Ištraukus pagardinkite kitomis mėgstamomis daržovėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų