Jums reikės:
5–6 bulvių,
pagal skonį rūkytos dešros,
100 g sviesto,
100–150 g tarkuoto sūrio,
1–2 skiltelių česnako,
pagal skonį druskos ir pipirų,
šviežių bazilikų,
aliejaus kepimo indui ištepti.
Kaip gaminti:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi.
2. Bulves nuplaukite ir ne iki galo spausdama peilį supjaustykite griežinėliais (jie turi laikytis ant pagrindo). Į tarpelius įsprauskite po rūkytos dešros griežinėlį. Sudėkite į kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ir apšlakstykite bulves. Užberkite kapotų česnakų. Pabarstykite druska ir pipirais.
3. Kepimo indą apgaubkite folija, sandariai užspauskite kraštus. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Atsargiai nuimkite foliją, pabarstykite bulves tarkuotu sūriu ir dar kepkite 10–15 minučių. Tiekite pabarsčiusi kapotais bazilikais.