Dešrelėmis ir sūriu įdarytos bulvės: negalėsite atsispirti

Ar kada nors gaminote tokias bulves? Jos ne tik gražiai atrodo, bet ir yra itin gardžios! Pabandykite – šiltas ir sotus maistas yra būtent tai, ko reikia niūrią žiemą.
Bulvės, įdarytos dešrelėmis
Bulvės, įdarytos dešrelėmis ir sūriu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

5–6 bulvių,

pagal skonį rūkytos dešros,

100 g sviesto,

100–150 g tarkuoto sūrio,

1–2 skiltelių česnako,

pagal skonį druskos ir pipirų,

šviežių bazilikų,

aliejaus kepimo indui ištepti.

Kaip gaminti:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi.

2. Bulves nuplaukite ir ne iki galo spausdama peilį supjaustykite griežinėliais (jie turi laikytis ant pagrindo). Į tarpelius įsprauskite po rūkytos dešros griežinėlį. Sudėkite į kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ir apšlakstykite bulves. Užberkite kapotų česnakų. Pabarstykite druska ir pipirais.

3. Kepimo indą apgaubkite folija, sandariai užspauskite kraštus. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Atsargiai nuimkite foliją, pabarstykite bulves tarkuotu sūriu ir dar kepkite 10–15 minučių. Tiekite pabarsčiusi kapotais bazilikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis