Reikės:
- 2 jaunų cukinijų,
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 4 „Piemenėlio“ vištienos dešrelių,
- 2 arb. š. džiovintos paprikos dribsnių,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- ½ raudonojo svogūno,
- 3 skiltelių česnako,
- 1 nedidelės skardinės konservuotų pomidorų,
- ½ stiklinės maltų džiūvėsėlių,
- ¼ stiklinės tarkuoto Parmezano sūrio,
- žiupsnelio šviežio baziliko lapelių.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Cukinijas nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau. Visų puselių vidų atsargiai išskobkite šaukštu, palikdami 1 cm storio sieneles. Išskobtą vidų susmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite riekelėmis supjaustytas dešreles. Suberkite susmulkintą svogūną, paprikos dribsnius ir dar pakepinkite. Pabaigoje sudėkite susmulkintą cukinijos vidų, česnaką, pagardinkite druska bei pipirais ir dar patroškinkite 5 minutes.
Į dubenį sudėkite dešrelių masę, susmulkintus konservuotus pomidorus, tarkuotą Parmezaną, maltus džiūvėsėlius, baziliko lapelius. Gerai išmaišykite ir pridėkite šio įdaro į išskobtas cukinijas.
Cukinijas dėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą ir kepkite maždaug 30 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
Skanaus!