Dianos tinginių ekleras-vyniotinis sužavėjo net žvaigždes: tapo interneto sensacija

Konditerė Diana Bulanova daugeliui pažįstama desertų kūrėja, o jos kepiniai ir kiti skanėstai tikrai atima žadą savo grožiu ir skoniu. Dar „Dia Patisserie“ vardu žinoma desertų meistrė pasidalino savo nuostabiu, šimtus tūkstančių peržiūrų surinkusiu desertu, kurį jau spėjo įvertinti ir internautai, ir žvaigždės.
Tinginių ekleras-vyniotinis
Tinginių ekleras-vyniotinis / Asmeninio archyvo nuotr.

Tinginių ekleras – interneto sensacija!

Tešlai reikės:

  • 125 g pieno,
  • 125 g vandens,
  • 100 g sviesto,
  • 30 g cukraus,
  • 5 g druskos,
  • 150 g miltų,
  • 4–5 kiaušinių,
  • cukraus pudros (be krakmolo) apibarstymui (nebūtina).

Kaip gaminti:

1. Puode sumaišykite pieną, vandenį, cukrų ir druską.

2. Įdėkite sviestą ir kaitinkite, kol jis visiškai ištirps, o skystis užvirs.

3. Nukelkite nuo ugnies ir iškart suberkite persijotus miltus.

4. Greitai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė.

5. Grąžinkite tešlą į puodą ir maišydami mentele „džiovinkite“ ant vidutinės ugnies kelias minutes, kol ant dugno susidarys lengva plutelė.

6. Perkelkite tešlą į dubenį, paskleiskite ir palikite šiek tiek atvėsti.

7. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C (viršus-apačia).

8. Kiaušinius lengvai išplakite šakute ir perkoškite per sietelį (tai padės tešlai tolygiai kilti). Jei norite „kalnų“ efekto, kiaušinius dėkite tiesiai, neperkošdami.

9. Kiaušinius į tešlą dėkite po vieną, maišydami šaukštu arba mikseriu.

10. Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su 12 mm antgaliu.

11. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

12. Spaudžiant formuokite plokštesnius eklerus

13. Apibarstykite cukraus pudra.

14. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 200 °C ir kepkite 30–35 min.

Kremui reikės:

  • 300 g plakamosios grietinėlės 33-36%,
  • 150 g kreminio sūrio,
  • 70 g cukraus pudros,
  • vanilės ekstrakto pagal skonį.

Kaip paruošti kremą:

1. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki standžios konsistencijos.

Eklerų užpildymas ir dekoravimas:

1. Ant atvėsusio eklero įdėkite paruošto kremo.

2. Susukite į vyniotinį

3. Galite aplieti tirpintu šokoladu, įdėti uogų ar apibarstyti cukraus pudra.

4. Palaikykite šaldytuve 1–2 valandas, kad skoniai susijungtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„BITmarkets“ parodoje „Next Block Expo“ laimėjo apdovanojimą už geriausią klientų aptarnavimą
Reklama
Verslo civilinė atsakomybė: kokių sričių įmonės ją patiria dažniausiai ir kodėl?
Reklama
Amžėjimas nėra nuosprendis: kas gali padėti išlaikyti energiją ir jaunystę?