Pademonstravęs mūsų klaidas, šefas parodo ir teisingą būdą, kuriuo pagaminti makaronai bus švelnūs ir tokie pat gardūs, kaip ir geriausio Italijos restorano virtuvėje.
Pirmoji klaida. Išvirę makaronus dauguma juos supila į kiaurasamtį, kad nubėgtų vanduo. Makaronai tampa lipnūs ir beskoniai.
Antroji klaida. Kad makaronai nesuliptų, kai kas įsigudrina juos perlieti šaltu vandeniu. Taip, jie nebelimpa. Tačiau skonis tampa dar prastesnis.
Trečioji klaida. Ant jau ir taip pagadintų makaronų viršaus uždrebiame padažo ir palinkime „skanaus“. Tačiau ar tikrai skanu? Anot šefo, tokių makaronų skonis yra pasibaisėtinas.
Tai kaip gi juos pagaminti skaniai?
Šefas Andrew Carmellini išduoda kelias paslaptis.
Kol makaronai verda, gilioje keptuvėje paruoškite padažą – daržoves su pomidorų pasta ar faršu.
Kai makaronai išvirs, nedideliu kiaurasamčiu juos porcijomis išgriebkite iš puodo ir dėkite tiesiai į keptuvę su karštu padažu. Tai neįtikėtinai patogu.
Ant pačios mažiausios kaitros pakaitinkite makaronus vieną minutę, vis pamaišydami.
Į makaronus įpilkite mažą samtelį makaronų nuoviro. Jei norite, galite įmesti gabaliuką sviesto – jis suteiks patiekalui šilkinį skonį.
Įtarkuokite saują Parmezano (ar kito kietojo sūrio, puikiai tiks „Džiugas“) ir suberkite po saują susmulkintų petražolių, baziliko ir čiobrelių. Gerai išmaišykite. Sūriui ištirpus, makaronus sudėkite į lėkštę ir ant viršaus pabarstykite dar šiek tiek smulkiai tarkuoto Parmezano.
Sveiki atvykę į Italiją, mielieji! Kaip matote, išgauti gerą skonį nėra sudėtinga, tačiau sugadinti gerą produktą taip pat nesunku. Kadangi sugadinti mokame užtikrintai, metas išmokti gaminti teisingai!