Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis
Reikės:
• 4 bulvių,
• nedidelio žiedinio kopūsto,
• žiupsnelio druskos,
• 1 valg. š. sviesto,
• 600 g kiaulienos ir jautienos faršo,
• 1 arbat. š. maltos mėsos prieskonių,
• žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
• svogūno,
• didelės morkos,
• 3 valg. š. aliejaus,
• 3 valg. š. pomidorų padažo.
Kaip gaminti:
1. Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje. Nusunkite, įdėkite sviesto ir nesmarkiai pagrūskite.
2. Į faršą įberkite mėsos prieskonių, maltų juodųjų pipirų ir druskos. Svogūną ir morką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite nuolat pamaišydami, kol daržovės lengvai apskrus, tada sukrėskite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite. Įdėkite pomidorų padažo, šiek tiek patroškinkite.
4. Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|