Makaronai su cukinijomis ir pomidorais
Sudedamosios dalys:
• 600 g cukinijų,
• 3 skiltelės česnako,
• 1 svogūnas,
• 5 šakelės čiobrelių,
• 3 valg. š. aliejaus,
• 1 žiupsnelis druskos,
• 1 žiupsnelis maltų pipirų,
• 200 g mažų pomidorų,
• 1-2 džiovintos aitriosios paprikos,
• 300 g makaronų vamzdelių,
• 150 g varškės sūrio,
• 2 valg. š. mėgstamo fermentinio sūrio.
Kaip gaminti
1. Cukinijas supjaustykite piršto storio ir 5 centimetrų ilgio juostelėmis. Česnako skilteles, svogūną, nuskabytus čiobrelių lapelius susmulkinkite.
2. Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinkite svogūną ir česnaką, sudėkite cukinijas, suberkite čiobrelius. Kepkite apie 4 minutes, tada pasūdykite, pabarstykite pipirais.
3. Kitoje keptuvėje įpylę šaukštą aliejaus apkepinkite pomidorus, sudėkite džiovintas aitriąsias paprikas.
4. Makaronus supilkite į sūdytą verdantį vandenį, išvirkite ir nukošę sumaišykite su smulkintu varškės ir tarkuotu fermentiniu sūriu, keptomis cukinijomis bei pomidorais.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI
|
||
Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“ |
||
|
||
|
||
|