DIENOS RECEPTAS

Mėsą galima ruošti daugybe įvairiausių būdų. Eksperimentuokite!
Aštrusis maltos mėsos troškinys su pupelėmis
Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Aštrusis mėsos troškinys

6 asmenims

Pagaminsite per 1 val. 20 min.

 

Sudedamosios dalys:

• 2 svogūnai,

• 2 česnako skiltelės,

• 1–2 aitriosios paprikos,

• raudona saldžioji paprika,

• 2 pomidorai (dideli),

• 1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 400 g),

• 2 valg. š. aliejaus,

• 750 g kiaulienos ir jautienos faršo,

• 2 valg. š. pomidorų padažo,

• 1 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių,

• druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),

• 1 valg. š. kmynų,

• žiupsnelis cukraus,

• 2 arbat. š. raudonėlių,

• 250 ml mėsos sultinio (tinka ir vanduo),

• 250 g konservuotų pupelių,

• 125 g grietinės,

• 75 g tarkuoto kietojo sūrio,

• sauja šviežių petražolių,

• 10 vnt. tortilijų (nebūtinai).

 

Kaip gaminti:

1. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

2. Konservuotus pomidorus nusunkite, susmulkinkite, sultis atidėkite. Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnų, česnakų, aitriųjų paprikų gabaliukus ir pakepinkite. Sudėkite faršą, kepdami maišykite. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, cukraus, maltos paprikos, kmynų, džiovintų raudonėlių.

3. Supilkite pjaustytus konservuotus pomidorus, jų sultis ir sultinį. Užvirkite ir troškinkite vis pamaišydami apie 30 minučių. Sudėkite nusunktas konservuotas pupeles, suberkite saldžiąsias paprikas ir troškinkite 5 minutes.

4. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir sudėkite į troškinį. Pavirkite. Įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį, kapotus petražolių lapelius. Dar šiek tiek pavirkite ir nukaiskite.

Galima tiekti su bulvėmis, ryžiais, balta duona ar vynioti į tortilijas.



TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:

Fotolia nuotr. / Mėsos kotletai
Fotolia nuotr. / Mėsos kotletai

 

 

Mėsos kotletai

Autorės nuotr. / Maltos mėsos blyneliai
Autorės nuotr. / Maltos mėsos blyneliai

 

 

Maltos mėsos blyneliai

Fotolia nuotr. / `epardo pyragas
Fotolia nuotr. / Šepardo pyragas

 

 

Šepardo pyragas

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Guliaao sriuba
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Guliašo sriuba

 

 

Guliašo sriuba

Fotolia nuotr. / Stroganovo kepsnys
Fotolia nuotr. / Stroganovo kepsnys

 

 

Stroganovo kepsnys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų