Produktai:
• 1 kg varškės,
• 7 kiaušiniai,
• 100 g sviesto,
• 1 stikl. razinų,
• 5 valg. š. cukraus,
• 1 stikl. pieno,
• 6 valg. š. manų kruopų,
• žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti:
1. Manų kruopas užpilkite pienu ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Razinas užpilkite karštu vandeniu. Atšildykite sviestą iki kambario temperatūros.
2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, sviestą, manų kruopas, išbrinkusias razinas ir viską gerai sumaišykite.
3. Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
4. Sukrėskite tešlą į vieną ar kelis sviestu išteptus ir džiūvėsėliais pabarstytus kepimo indus. Kepkite maždaug 30 min. 200 ºC karštumo orkaitėje. Patiekite su grietine.
P. S. Pagaminsite per 40 minučių (neskaičiuojant manų mirkymo laiko).
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI
|
||
|
||
|
||
|
||
|