Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dietistės I.Trusovės „Medutis taurėje“ – sveikatai draugiškesnė populiaraus deserto variacija

Taurės tinkamos ne vien sekcijose dulkes kolekcionuoti ar nealkoholiniams gėrimams skanauti. Dietistė Indrė Trusovė pristato pavasarišką klasikinio medaus torto „Medutis“ variaciją, kuri pateikiama itin elegantiškai – taurėje ant laibos kojelės. Svarbiausia vis tik ne estetiškas deserto pateikimas: dietistės I.Trusovės „Medutis taurėje“ – sveikesnis legendinio deserto variantas.
Dietistės I.Trusovės „Medutis taurėje“ – sveikatai draugiškesnė populiaraus deserto variacija
Dietistės I.Trusovės „Medutis taurėje“ – sveikatai draugiškesnė populiaraus deserto variacija / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Desertai Receptai

„Šią „Medučio“ versiją pamačiusi pas savo draugę Gintarę nusprendžiau, kad kažką panašaus noriu ir pati pagaminti. Mano „Medutis taurėje“ pavyko ypač gražus ir gardus, o labiausiai džiugina tai, kad desertas – palankus sveikatai. Bus tobulas desertas Velykoms“, – neabejoja I.Trusovė.

Sveikatai draugiškesnės „Medučio“ torto variacijos gaminimui dietistė renkasi savo šeimos mėgstamiausią „DVARO“ varškę ir graikišką jogurtą „AMFORA“.

Asmeninio archyvo nuotr./Dietistės I.Trusovės „Medutis taurėje“ – sveikatai draugiškesnė populiaraus deserto variacija
Asmeninio archyvo nuotr./Dietistės I.Trusovės „Medutis taurėje“ – sveikatai draugiškesnė populiaraus deserto variacija

Indrės Trusovės „Medutis taurėje

Ingredientai:

  • 200 g graikiško jogurto „AMFORA“
  • 160 g „DVARO“ pusriebės varškės
  • 1 valg. š. agavų sirupo
  • 1/2 geltonosios citrinos sultys
  • 180 g becukrių sausainių
  • 2 valg. š. medaus
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1/2 arb. š. imbierinių meduolių prieskonių
  • braškės

Gaminimas:

  1. Graikišką jogurtą, varškę, agavų sirupą ir citrinos sultis sutriname iki vientisos masės.
  2. Medų (jeigu ne skystas) pašildome, kol tampa skystas, ir sumaišome su cinamonu bei meduolių prieskoniais.
  3. Į taurę ar kitą indą dedame sluoksnį sausainių, dalį sumalame iki trupinių, kad pilnai padengtų taurės dugną. Ant jų užpilame sirupo iš medaus.
  4. Dedame sluoksnį varškės kremo ir pripjaustome braškių, kuriomis apdedame taurių šonus.
  5. Tarp braškių dedame po sausainį, patepame medaus sirupu ir vėl dedame sluoksnį varškės kremo.
  6. Pabaigai – sausainiai ir braškės.
  7. Šaldytuve palaikome per naktį.

Skanaus!

Asmeninio archyvo nuotr./Dietistės I.Trusovės „Medutis taurėje“ – sveikatai draugiškesnė populiaraus deserto variacija
Asmeninio archyvo nuotr./Dietistės I.Trusovės „Medutis taurėje“ – sveikatai draugiškesnė populiaraus deserto variacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas