Jums reikės:
I torto sluoksniui reikės:
- 450 g kepintų lazdyno riešutų be lukšto,
- 30 vnt. datulių be kauliuko.
II torto sluoksniui reikės:
- 1 kg varškės (6,5 proc. rieb. varškės pyragams smulkiai susmulkintos arba rikotos sūrio),
- 190 g cukraus pudros,
- 1-2 vnt. citrinų (spaudžiame sultis),
- 50 g želatinos,
- 150 ml vandens;
- šiek tiek vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto.
III torto sluoksniui reikės:
- 350 g šaldytų vyšnių (ar kitų uogų),
- 2 vnt. pakelių vyšnių želatinos,
- 3 stiklinių vandens,
- 2 v. š. cukraus pudros
- įvairių pabarstukų, kokosų drožlių (papuošimui).
Kaip gaminti:
1. Gaminame pirmą riešutinį sluoksnį. Datules susmulkiname kartu su riešutais elektriniu smulkintuvu. Dedame į formą pirmojo sluoksnio masę ir į šaldytuvą, kol pasigaminsime antrąjį sluoksnį.
2. Gaminame antrąjį varškės sluoksnį. Želatinai leidžiame 15 min. išbrinkti nedideliame kiekyje vandens ir kaitiname ant mažos kaitros. Tik stengiamės jos neužvirti, bet kad viskas ištirptų.
3. Dedame sutrintą varškę, cukraus pudrą, pilame citrinos sultis, beriame vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto ir viską sumaišome iki vienalytės masės. Dedame po šaukštą į ištirpintą želatiną ir maišydami kaitiname ant mažos ugnies. Galiausiai sujungiame visą masę su želatina.
4. Laikome šaldytuve apie 5-12 val., geriausia gaminti iš vakaro.
5. Gaminame trečiąjį vyšnių sluoksnį. Uogas atšildome ir sutriname elektriniu prietaisu.
6. Užviriname vandenį iki 80 laipsnių temperatūros, sudedame vyšnių želatiną, išmaišome kol ištirps milteliai, o tada po truputį sudedame trintas uogas, cukraus pudrą iki kol gausime saldžiarūgštį skonį. Viską išmaišome gerai.
7. Pilame ant baltojo sluoksnio ir dedame į šaldymo kamerą apie 2 val.
8. Pabaigoje apibarstome kokosų drožlėmis ar kitais pabarstukais.