O žinot, kuo šie blynai smagūs? Jie puiki proga išvalyti šaldytuvą. Į grikių blynelius galit sudėti kone visus likučius – nuo daržovių iki vištienos. Tiesą pasakius, jie ir atsirado iš didelio noro nešvaistyti produktų. Taigi, receptas pavadinimu KĄ TURĖJAU, TĄ SUDĖJAU:
Ingredientai:
- 250 virtų grikių;
- 3 šaukštai tarkuoto sūrio;
- 2 šaukštai grikių miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 1-2 šaukštai grietinėlės/kokosų kremo;
- 1 morka;
- gabaliukas brokolio;
- 1/2 svogūno;
- 1 skiltelė česnako;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Kiaušinius lengvai išplakame dubenyje su prieskoniais. Sukrečiame virtus grikius, įtarkuojame brokolį ir sūrį. Sudedame keptuvės turinį ir įbėrę miltų išmaišome. Paliekame pastovėti, kad miltai išbrinktų. Jei vėliau tešla tampa per tiršta, galima įpilti šaukštą ar du grietinėlės.
Blynelius kepame keptuvėje ant mažos ugnies – po kelias minutes iš abiejų pusių, kol blyneliai kiek apkepa ir sutvirtėja.
Tokie blynai puikiai tiks su žolelėmis pagardintu graikišku jogurtu, o aš paruošiau shiitake ir grietinėlės padažą. Kepindama grybus į keptuvę dar įmečiau rozmarino šakelę – prie grybų man labai skanu rozmarino natos. Taigi į pagardus žiūrėkit kūrybiškai – naudokit ką turit! Gi taip šie blyneliai ir atsirado.
Skanaus!