„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Drąsiems gurmanams – salotos su ožkų pieno sūriu: 7 receptai

Salotos gali būti tik gaivus, lengvas priedas prie žuvies, mėsos, o gali būti ir savarankiškas patiekalas. Tokiomis jos taps šiek tiek pastiprintos – mėsa, sūriu, riešutais, ankštiniais. Šįkart mūsų pasiūlymas sudomins drąsesnius žmones – juk jokia paslaptis, kad ožkų pieno sūris yra stipresnio skonio, kvapo, salotose jis drąsiai griežia pirmuoju smuiku. Už tai jį gurmanai ir vertina.
Salotos su šiltu ožkų pieno sūriu
Salotos su šiltu ožkų pieno sūriu / Vida Press nuotr.
Salotos su šiltu ožkų sūriu
Receptas: Salotos su šiltu ožkų sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 50.00 g (saujelė šviežių lapelių)
Pipirinių daigai 50.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Prancūziškas batonas 4.00 riekės
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (dideli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai maltų, baltųjų)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Pesto padažas: 1.00 valg. š. (su bazilikais, padažui)
Daržovių sultinys: 50.00 ml (padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis padažui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumeskite į nedidelį užsukamą stiklainiuką, užpilkite sultiniu, aliejumi, citrinos sultimis, sukrėskite pesto padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite cukraus, druskos, pipirų, užsukite ir labai gerai suplakite.

2. Špinatus ir daigus nuplaukite, nusausinkite.

3. Cukiniją nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje svieste, kol apskrus.

4. Batono riekeles išdėliokite kepimo skardoje, ant jų dėkite cukinijų griežinėlius, tada sūrį, po saulėje džiovintą pomidorą ir 5–7 min. pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.

5. Paruoštas užkandėles išdėliokite į keturias lėkštes, ant viršaus berkite salotų ir žalumynų, baltųjų pipirų, šalia pašlakstykite padažo.

Suskleisti
Burokėlų ir ožkų pieno sūrio salotos
Receptas: Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 27
Receptas
Ingredientai
Salotos: 150.00 g (mėgstamų lapinių salotų)
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli)
Kedrinės pinijos: 30.00 g (trečdalis stiklinės)
Aliejus: 5.00 valg. š. (2 - salotoms, 3- užpilui)
Sultys: 2.00 valg. š. (apelsinų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (1,5 valg. š. - užpilui)
Medus: 2.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - grūdėtosios - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite salotų džiovykloje ar kiaurasamtyje, sudėkite į sandarų indą ir palaikykite šaldytuve, kad būtų traškesnės.
  2. Burokėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais arba šiaudeliais, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų sulčių mišiniu ir labai trumpai pakepkite karštoje orkaitėje, kad suminkštėtų.
  3. Salotas suplėšykite, išdėliokite lėkštelėse. Ant viršaus dėkite atvėsintų burokėlių, išdėliokite ožkų sūrio kubelius, berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų.
  4. Nedideliame indelyje iš aliejaus, balzaminio acto, tirpinto medaus, grūdėtųjų garstyčių užmaišykite padažą, jį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir prieš pat valgant, kad salotos nepavandenytų, užpilkite ant salotų. Jeigu norite, į užpilą dar galite įpjaustyti šviežių čiobrelių.

Kulinaro patarimas. Ožkų pieno sūrį skanu tiekti ir karštą: gabalėlius apvoliokite kukurūzų kruopose ir iškepkite karštame svieste.

Suskleisti
Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda
Receptas: Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Moliūgai: 600.00 g (kubeliais pjaustytas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (čiobreliai, raudonėliai ar kt. pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Česnakus sukapokite ir apkepkite aliejuje. Pievagrybius supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grybus dėkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite.

2. Galiausiai sudėkite moliūgo kubelius ir dar kepkite 5–8 minutes. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.

3. Tiekdami apibarstykite trupintu sūriu ir apšlakstykite balzaminiu actu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Cukinijų salotos su ožkų sūriu
Receptas: Cukinijų salotos su ožkų sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (truputį kapoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 20.00 g
Riešutai: 1.00 sauja (kedro - pagal skonį)
Ožkų pieno sūris: 2.00 riekės (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su kapotais svogūnais, alyvuogių aliejumi ir actu. Leiskite pastovėti 10–15 min.
  2. Vėliau dėkite kedro riešutus, druską, pipirus ir baziliką bei viską išmaišykite.
Suskleisti
Vištienos salotos su kuskusu, melionais, žaliosiomis alyvuogėmis ir ožkų sūriu
Receptas: Vištienos salotos su kuskusu, melionais, žaliosiomis alyvuogėmis ir ožkų sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 100.00 g (filė)
Kuskusas: 45.00 g
Ožkų pieno sūris: 40.00 g (kubeliais)
Alyvuogės: 34.00 g (žaliosios)
Melionas: 30.00 g (kubeliais)
Salotos: 30.00 g (mišinys)
Česnakai: 2.00 g (daigai)
Kaip gaminti
  1. Kuskuso kruopas nuplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1 : 1, uždenkite ir palikite brinkti 10 min. 

  2. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
  3. Rekomenduojamas avokadų ir  braškių padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Pavasariškos salotos
Receptas: Lapinės salotos su ožkos sūriu ir pesto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Sultenės: 120.00 g
Gražgarstės: 150.00 g
Pomidorai: 220.00 g (vyšninių)
Kanapių sėklos: 10.00 g (lukštentų)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Sultenes, burokėlių lapelius, gražgarsčių salotas bei saulėgrąžų daigus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

2. Vyšninius pomidoriukus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Supjaustykite ožkos sūrį gabaliukais.

3. Pasigaminkite užpilą: bazilikų pesto padažą, alyvuogių aliejų, citrinų sultis supilkite į indą ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

4. Į dubenį sudėkite jau nuplautas ir nusausintas salotas – sultenes, burokėlių lapelius, gražgarstes, taip pat pomidoriukus, užpilkite padažu ir lengvai išmaišykite. Sudėkite ožkos sūrio gabaliukus ir pabarstykite saulėgrąžų daigais bei kanapių sėklomis.

Suskleisti
Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
Receptas: Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (lengviau spiralėmis supjaustysite pailgos formos burokėlius)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (arba fetos, arba brinzos sūrio)
Pesto padažas: 3.00 valg. š. (tiks pirktinis arba pagamintas pačių iš šviežių bazilikų, kedro riešutų, parmezano sūrio ir alyvuogių aliejaus)
Bazilikai: 1.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

Jei spiralinės daržovių pjaustyklės neturite, nenusiminkite, nes ilgais plačiais „makaronais“ daržoves galima supjaustyti ir bulvių skutikliu, o turint kantrybės – ir aštriu peiliu. Daržovių pasta išverda labai greitai – vos per keletą minučių, o ją virti reikia keliuose šaukštuose vandens arba trumpai apkepinti šaukšte įkaitinto aliejaus.

1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite ilgais plonais „makaronais“. Patrumpinkite, kad jie nebūtų pernelyg ilgi, juos būtų lengviau serviruoti ir valgyti. Dideliame puode užvirinkite 3–4 šaukštus vandens, sudėkite burokėlius ir puodą uždenkite. Troškinkite daržovių pastą keletą minučių, kol ji taps al dente. Žnyplėmis išimkite iš puodo ir nuvarvinkite sietelyje.

2. Patiekite burokėlių spagečius lėkštėje, pabarstę trupintu ožkos sūriu, keliais šaukštais pesto padažo, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite baziliko lapeliais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs