„Varškę aš galiu valgyti kasdien, todėl sugalvojau pasidaryti desertą iš varškės ir tai pavyko puikiai! Jei jau vyras su vaiku paprašė pakartoti ir nustebo sužinoję, kad tortas be pridėtinio cukraus, vadinasi, galiu drąsiai rekomenduoti ir jums šį desertą, kuriuo galėsite mėgautis be kaltės jausmo pirmoje dienos pusėje“, – sako Giedrė.
Svarbiausia, anot jos, pasirinkti kokybiškus ir gerai pažįstamus produktus, kuriais pasitikite. „Kadangi aš esu ištikima AB „Pieno žvaigždės“, todėl ir šį kartą rinkausi savo mylimus DVARO produktus, kurie niekada nenuvilia nei savo kokybe, nei skoniu“, – tikina Giedrė ir kviečia išbandyti jos mėgstamą receptą.
Nekeptam varškės tortui su aviečių uogiene reikės:
Pagrindui:
- 170 g becukrių sausainių,
- saujos išmirkytų datulių,
- 40 g DVARO sviesto,
- 2 bananų.
Varškės sluoksniui:
- 800 g DVARO pusriebės varškės,
- 300 g DVARO grietinės,
- 200 g aviečių uogienės,
- agavų sirupo (galima naudoti ir stevią ar skonio lašus),
- 30 g želatinos,
- 100 ml vandens (reikės želatinai išbrinkinti).
Gaminimas:
Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti, kad suminkštėtų. Susmulkinkite maisto smulkintuvu kartu su bananais iki vientisos masės.
Sausainius susmulkinkite iki trupinių, sviestą ištirpinkite.
Sausainius, datulių ir bananų masę bei sviestą išmaišykite ir sukrėskite į formą. Įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
Į maisto smulkintuvą sudėkite varškę bei grietinę ir viską sutrinkite iki purios masės. Tada supilkite atvėsusią želatiną ir dar kartą viską gerai išsukite.
Dalį varškės masės atidėkite ir sumaišykite su aviečių uogiene.
Supilkite varškės masę ant jau sustingusio pagrindo, tada per vidurį dėkite sluoksnį varškės, sumaišytos su aviečių uogiene, ir ant viršaus – vėl masę be uogienės. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Skanaus!