„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Draugiškas kūno linijoms Giedrės bananinis varškės tortas

„Aš esu saldumynų megėja ir jūs tą puikiai žinote, kaip ir tai, jog jei tai bus naminis desertas, aš visada stengsiuosi padaryti kiek įmanoma sveikesnį ir draugiškesnį kūno linijoms“, – prisipažįsta maisto tinklaraščio „Kelias tikslo link“ autorė Giedrė. Šiandien ji pristato naują savo bandymą, kuris drąsiai gali atsidurti ant mūsų šventinio stalo, nes yra tikrai lengvai ir paprastai pagaminamas, o svarbiausia – sveikesnis už pirktinius tortus, bet labai puikaus skonio.
Draugiškas kūno linijoms Giedrės bananinis varškės tortas
Draugiškas kūno linijoms Giedrės bananinis varškės tortas / Asmeninio archyvo nuotr.

Giedrė primena, kad jos namuose karaliauja UAB „Pieno žvaigždės“ produkcija, o DVARO linija yra ta, kuria ji pasitiki ir visada būna tikra, kad su šiais produktais viskas pavyks puikiai.

Pagrindui reikės:

  • 500 g becukrių sausainių.
  • 100 g DVARO sviesto.

Produktai įdarui:

  • 500 g DVARO varškės,
  • 200 g DVARO grietinės,
  • 100 g kokosų kondensuoto pieno,
  • 4 bananų,
  • 3 kiaušinių,
  • 1,5 šaukšto miltų,
  • stevios ar kito saldiklio, saldinti pagal poreikį.

Gaminimas:

  1. Kambario temperatūros sviestą sutrinkite su sutrupintais sausainiais.
  2. Gautą masę sudėkite į kepimo formą. Rankomis ją paspauskite, kad gautųsi tvirtas pagrindas. Pagrindą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite pie 7-8 minutes, kad šiek tiek sutvirtėtų. Tada karštį primažiname iki 150 laipsnių, kad šiltų.
  3. Varškę sutrinkite su 2 bananais, grietine, kokosų pienu iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Po vieną muškite kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad viskas būtų vientisos masės.
  4. Likusius bananus supjaustykite kubeliais, sudėkite ant sausainių pagrindo, kepimo formos sieneles patepkite sviestu arba aliejumi. Ant pagrindo supilkitee varškės masę.
  5. Kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50min. Paskui palikite atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įdėkite į šaldytuvą, geriausia palikti per naktį.
Asmeninio archyvo nuotr./Draugiškas kūno linijoms Giedrės bananinis varškės tortas
Asmeninio archyvo nuotr./Draugiškas kūno linijoms Giedrės bananinis varškės tortas

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“