Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas

Artėjant Kalėdoms visada pakvimpa citrusais – mandarinais, apelsinais, citrinomis, greipfrutais... Gal pastarieji kartais lieka šiek tiek nuošalėje, tad šiandien kviečiame išsikepti pyragą su šiais pikantiškais vaisiais.
Greipfrutų pyragas
Greipfrutų pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g miltų;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 50 g migdolų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. malto imbiero;
  • ½ arbat. šaukšt. cinamono;
  • 3 kiaušiniai;
  • 165 g sviesto, minkšto;
  • 100 g cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 1 valg. šaukšt. vanilės ekstrakto ar vanilės pastos;
  • 100 ml natūralaus jogurto;
  • 100 ml šviežių greipfrutų sulčių.

glajui:

  • 4 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 2 valg. šaukšt. šviežių greipfrutų sulčių.

Gaminimas:

1. Elektriniu plaktuvu sviestą išsukite su cukrumi iki purios balsvos masės. Į plakinį supilkite medų, vanilę, greipfrutų sultis ir maišydami vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tuomet supilkite jogurtą ir dar kartą viską išmaišykite.

2. Kitame inde sumaišykite abejus miltus, cinamoną, imbierą bei kepimo miltelius, galiausiai į sausus ingredientus įmaišykite sviesto ir kiaušinio masę.

3. Paruoštą mišinį supilkite į pailgą kepimo formą, prieš tai ištepę ją sviestu bei pabarstę miltais. Pyragą kepkite apie 45 minutes iki 170 ºC įkaitintoje orkaitėje.

4. Prieš išimdami pyragą iš kepimo formos, palaukite, kol kiek atvės. Baikite vėsinti ant specialių grotelių.

5. Per tą laiką pasiruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su greipfrutų sultimis, kol gausite balsvą tyrelę. Glajų tepkite ant visiškai atvėsusio pyrago, leiskite jam nuvarvėti per kraštus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų