Šio kekso dar vienas privalumas, kad jis nėra labai riebus. Be to, keisdami priedus, kaskart galite iškepti visai kitokį pyragą. Na, o purumo jam suteikia stiklinė kefyro, kuris tešlai leidžia laisvai pukšėti ir kilti.
Reikės:
- 2 st. miltų,
- 1 st. cukraus,
- 1 st. riebaus „Piemenėlio šaltibarščių“ kefyro,
- 2 kiaušinių,
- 100 g sviesto,
- 1 pak. vanilinio cukraus,
- 2 arb. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 2 saujų kepintų smulkintų graikinių riešutų,
- 100 g smulkinto juodojo šokolado.
Gaminimas
Pirmiausia ant nedidelės ugnies mažame puode ištirpiname sviestą.
Dubenyje, kuriame maišysime tešlą, išplakame kiaušinius su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į išplaktus kiaušinius maišydami supilame atvėsusį tirpintą sviestą.
Tuomet supilame kefyrą ir pamažu beriame miltus, vis maišydami. Tešla turi gautis grietinės tirštumo. Jeigu ją gardinsite riešutais, vadinasi, sausos masės bus papildomai, todėl miltų gali reikti dėti mažiau. Tad visų iš karto nesudėkite, o stebėkite tirštumą.
Šokoladą galima dėti smulkintą gabaliukais, tada jis toks bus ir pyrago viduje. Galite tirpinti kartu su sviestu – tada keksas bus rusvos spalvos ir vientisos tekstūros.
Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
Skanaus!
Pasidalinkite savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių!