„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Drėgnas, purus ir labai gardus Karinos moliūgų keksas

Tinklaraščio „Paprasta gaminti namuose“ autorė Karina siūlo labai gardaus pyrago receptą, kuriam galėsite sunaudoti gausiai užderėjusius moliūgus.
Karinos moliūgų pyragas
„Paprasta gaminti namuose“. Karinos moliūgų keksas / Asmeninio arch. nuotr.
Asmeninio arch. nuotr./Tinklaraščio „Paprasta gaminti namuose“ autorė Karina
Asmeninio arch. nuotr./Tinklaraščio „Paprasta gaminti namuose“ autorė Karina

Keksui reikės:

  • 500g moliūgo,
  • 4 kiaušinių,
  • 70 g cukraus,
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių arba sodos,
  • 1 šaukštelio cinamono,
  • 200 g kvietinių miltų,
  • 1/2 citrinos,
  • 30 ml grietinėlės,
  • 100 g baltojo šokolado.

Gaminimas:

Moliūgą sudedame į trintuvą. Ten pat mušame kiaušinius ir dedame cukrų. Tarkuojame citrinos žievelę. Sutriname iki vientisos masės. ⠀

Miltus maišome su cinamonu ir kepimo milteliais. Beriame į tešlą ir išmaišome.

Supilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. ⠀

Kepame apie 1 valandą 170 laipsnių orkaitėje. ⠀

Garų vonelėje tirpiname baltąjį šokoladą su grietinėle. Ant šiek tiek atvėsusio kekso pilame glajų ir skanaujame. ⠀

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“