Ingredientai:
tešlai:
- 100 g sviesto (ir dar 1 valg. šaukšt. kepimo formai ištepti), kambario temperatūros;
- 100 g cukraus;
- 1 žiupsnis druskos;
- 5 kiaušiniai, tryniai kruopščiai atskirti nuo baltymų;
- 200 g riešutai, labai smulkiai sukapotų ar sumaltų;
- 0,5 citrinos nutarkuota žievelė;
- 400 g virtų ir kruopščiai sutrintų bulvių;
- 75 g manų kruopų;
- 3 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 3 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių.
viršui:
- 3 valg. šaukšt. abrikosų džemo;
- 5 valg. šaukšt. vandens;
- 20 g sviesto;
- 100 g juodojo šokolado.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje iki baltumo išsukite sviestą su cukrumi ir druska, nepaliaudami maišyti po vieną supilkite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Leikite šiai masei 15 min. ramiai pabūti.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Nedidelę apvalią ar keturkampę kepimo formą aukštesniais kraštais ištepkite sviestu ir pabarstykite maltais džiūvėsėliais.
3. Dideliame sausame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki standumo. Tuomet dalimis sudėkite juos į „pailsėjusią“ masę, atsargiai išmaišykite.
4. Krėskite gautą masę į paruoštą kepimo formą ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 min. Leikite pyragui kelias minutes pabūti kepimo formoje, tada labai atsargiai išimkite ir baikite vėsinti ant grotelių.
5. Abrikosų džemą sumaišykite su 3 šaukštais vandens ir aptepkite šiuo mišiniu pyrago viršų. Šokoladą su sviestu ir likusiu vandeniu ištirpinkite karšto vandens vonelėje, gerai išmaišykite, o tada šiuo glajumi apliekite pyragą.