05 01

Drėgnas saldžiarūgštis rabarbarų pyragas su traškia riešutų plutele

Kiekvieną sezoną man dingteli mintis - ar gali būti, kad visus pasaulio rabarbarų pyragus jau esu iškepusi, ir kai Lietuvoje prasideda ilgai lauktas jų sezonas, negi neturėsiu jums pasiūlyti nei vieno naujo recepto? Tada imu raustis savo begaliniuose kulinarinės literatūros kloduose ir galiausiai surandu kažką naujo ir nebandyto…
Rabarbarų pyragas su riešutų kepure
Rabarbarų pyragas su riešutų kepure / Nidos Degutienės nuotr.

Rabarbarai man – tarsi kokie pavasariniai „obuoliai“! Taip kaip rudenį rankos tiesiog pačios tiesiasi pjaustyti obuolius ir kvėpinti namus pyragais, taip pavasarį man privaloma išsikepti bent kelis kepinius su rabarbarais.

Australijoje bepigu – rabarbarai dera kiaurus metus ir jų nusipirkti galima nuo žiemos iki vasaros. Bet kitu metų laiku mano akis neužkliūna už rabarbarų taip, kaip (lietuvišką) pavasarį!! Sezoniškumas visgi yra nuostabus dalykas – visada yra ko laukti ir kuo taip nuoširdžiai mėgautis.

Beje, jei rabarbarų užderėjo daugiau, nei galite suvartoti, būtinai juos užšaldykite, nes šiam (kaip ir daugumai tokio tipo) pyragui puikiai tiks ir šaldyti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų