„Druska ir pipirai“: sėkminga E.Chrebtovo premjera kulinarijoje paskatino dvejones dėl ateities operoje?

Gyvenimas žavingas pirmaisiais kartais ir naujomis patirtimis. Tam pritaria ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas Eugenijus Chrebtovas. Pasaulį ištikus pandemijai, „įšalo“ vaidmenys, kuriuos baritonas du dešimtmečius atlieka didžiausiose Europos teatrų scenose. Nepaisant to, ruduo buvo paženklintas E.Chrebtovo solinės programos pradžia ir jausmingos dainos „Kai žodžių nebėra“ premjera. Šįkart E.Chrebtovas prieš kameras debiutuoja dar ir kulinaro vaidmenyje.
Eugenijus Chrebtovas
Operos solistas Eugenijus Chrebtovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Išbandau ir kitokią „sceną“. Kai turiu laiko, mėgstu gaminti ir džiuginti artimuosius“, – pasakoja operos profesionalas ir populiarių televizijos projektų dalyvis E.Chrebtovas.

Mikrofoną išmainė į... tarką

Kulinarinėje laidoje „Druska ir pipirai“ baritonas, padedamas kulinarijos technologės-šefės Linos Barčaitės, sluoksniuoja šventines tuno salotas.

„Šis patiekalas labai puikiai tiks ant šventinio stalo. Mums reikės bulvių, morkų, kiaušinių, svogūnų, tuno, kukurūzų, majonezo, marinuotų agurkėlių“, – L.Barčaitė vardijo operos solistui, kurio rankose šįkart – ne mikrofonas, o virtuvės šefo reikmenys.

Didesnių problemų baritonui pirmosios užduotys nesukelia. Pasirodo, kad virtuvėje E.Chrebtovas sukasi ir šeimininkauja kone kiekvieną dieną.

„Gaminu ir sau, ir vaikams. Mėgstu gaminti mėsą, jūros gėrybes. Net ir šventinį stalą sugebėčiau paruošti, bet mėgstu, kada padeda, kai viskas daroma drauge. Svarbu ne tik procesas, bet ir kada prie tų procesų prisideda ir moteriška ranka. Maloniai kalbant apie gyvenimą ar darbus ir kartu dalyvaujant gamyboje“, – kalbėjo operos solistas E.Chrebtovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Sluoksniuotos tuno salotos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sluoksniuotos tuno salotos

Menas – ne vien penklinėje

Esminė šventinių tuno salotų taisyklė – tinkamas jų sluoksniavimas. Taip pat svarbu nepagailėti majonezo – juk pastarasis, bendru L.Barčaitės ir E.Chrebtovo nutarimu, į kūną neina – ir mėgstamų prieskonių bei žalumynų.

„Šios salotos – kaip meno kūrinys. Tiek spalvų, tiesiog paveikslas. Tapyba, – paprastume slypinčiu genialumu žavėjosi operos solistas. – O skonis – fantastika. Kaip gerai su kitais ingredientais dera tas tunas. Toks lengvas.“

Savo ruožtu kulinarijos technologė-šefė L.Barčaitė negailėjo komplimentų E.Chrebtovo talentui, atsiskleidusiam pirmąjį kartą sluoksniuojant tuno salotas.

„Na va, galėčiau ateiti dirbti pas jus, į „Rimi“, – geros nuotaikos laidos „Druska ir pipirai“ metu nestokojo baritonas.

Namuose – ir kulinarija, ir koncertai

Tiesa, bent jau artimiausiu metu operos solistas E.Chrebtovas profesijos keisti neplanuoja. Priešingai – ilgėjančius šaltojo sezono vakarus žinomas atlikėjas kviečia praskaidrinti ne vien kulinariniais atradimais, bet ir muzika.

Saugumas – svarbiausia, neeilinė situacija reikalauja nestandartinių sprendimų, todėl E.Chrebtovas koncertų sales renka virtualiai, savuose namuose.

O pakeliui – ir daugiau autorinių kūrinių, papildysiančių naują programą, muzikinis vaizdo klipas bei suplanuoti vaidmenys operos scenoje.

Jūsų dėmesiui – kulinarijos laidos „Druska ir pipirai“ epizodas su operos solistu Eugenijumi Chrebtovu:

VIDEO: „Druska ir pipirai“: legendinės silkės pataluose pusbrolis – švelnesnis ir lengvesnis sluoksniuotasis tunas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis