Lengviau ir netgi gardžiau, kadangi kitokia žuvis šalia tų pačių ingredientų atsiskleidžia absoliučiai naujais skoniais. Kokiais? Atsakymą rasite antrajame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode.
Instrukcijomis dalijasi kulinarijos technologė-šefė Lina Barčaitė ir operos solistas Eugenijus Chrebtovas.
Ingredientai:
- 230 g virtų bulvių
- 260 g virtų morkų
- 200 g konservuoto tuno
- 60 g mėlynųjų svogūnų
- 120 g majonezo
- 160 g konservuotų kukurūzų
- 200 g marinuotų agurkų
- 150 g virtų kiaušinių
- pomidoras (papuošimui)
- petražolė (papuošimui)
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis pipirų
Gaminimas:
-
Bulves ir morkas išvirkite sūdytame vandenyje, nuvarvinkite, atvėsinkite. Sutarkuokite burokine tarka.
-
Virtus kiaušinius sutarkuokite burokine tarka.
-
Majonezą sumaišykite su druska, pipirais.
-
Išimkite iš indelių tuną, nusausinkite.
-
Mėlynuosius svogūnus smulkiai supjaustykite kubeliais, sumaišykite su tunu.
-
Konservuotus kukurūzus išimkite iš indelio, nusausinkite.
-
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite.
-
Marinuotą agurką išimkite iš indelio, nusausinkite ir supjaustykite į smulkius kubelius.
Salotų sluoksniavimas:
- Į indo dugną dėkite bulvių sluoksnį, po to – morkų sluoksnį, o paviršių tepkite paruoštu padažu. Tada ant viršaus dėkite kukurūzų sluoksnį, ant kurio gula sluoksnis tuno su svogūnais. Visas paviršius vėl tepamas paruoštu padažu.
- Dėkite pjaustytus marinuotus agurkus, ant viršaus tolygiai barstykite tarkuotus kiaušinius, smulkintas petražoles, puoškite pomidoru.
SKANAUS!
Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.