Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Druska ir pipirai“: silkė – iš patalų, gardusis tunas – į patalus

Laukiame didžiųjų metų švenčių ar nė truputėlio, mintys pamažu pradeda suktis apie artimųjų susibūrimą aplink šventinį stalą. Strateguojame, kiek šiemet susirinks svečių, kokiais produktais apsirūpinti, ką pradėti marinuoti jau iš anksto. Svarbu ir šventinio stalo meniu, kuriame šįkart siūlome silkę pataluose keisti į tuną.
Lina Barčaitė ir Eugenijus Chrebtovas
Šefė Lina Barčaitė ir operos solistas Eugenijus Chrebtovas / Projekto partnerio nuotr.

Lengviau ir netgi gardžiau, kadangi kitokia žuvis šalia tų pačių ingredientų atsiskleidžia absoliučiai naujais skoniais. Kokiais? Atsakymą rasite antrajame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode.

Instrukcijomis dalijasi kulinarijos technologė-šefė Lina Barčaitė ir operos solistas Eugenijus Chrebtovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Sluoksniuotos tuno salotos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sluoksniuotos tuno salotos

Ingredientai:

  • 230 g virtų bulvių
  • 260 g virtų morkų
  • 200 g konservuoto tuno
  • 60 g mėlynųjų svogūnų
  • 120 g majonezo
  • 160 g konservuotų kukurūzų
  • 200 g marinuotų agurkų
  • 150 g virtų kiaušinių
  • pomidoras (papuošimui)
  • petražolė (papuošimui)
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis pipirų

Gaminimas:

  • Bulves ir morkas išvirkite sūdytame vandenyje, nuvarvinkite, atvėsinkite. Sutarkuokite burokine tarka.

  • Virtus kiaušinius sutarkuokite burokine tarka.

  • Majonezą sumaišykite su druska, pipirais.

  • Išimkite iš indelių tuną, nusausinkite.

  • Mėlynuosius svogūnus smulkiai supjaustykite kubeliais, sumaišykite su tunu.

  • Konservuotus kukurūzus išimkite iš indelio, nusausinkite.

  • Petražoles nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite.

  • Marinuotą agurką išimkite iš indelio, nusausinkite ir supjaustykite į smulkius kubelius.

Salotų sluoksniavimas:

  • Į indo dugną dėkite bulvių sluoksnį, po to – morkų sluoksnį, o paviršių tepkite paruoštu padažu. Tada ant viršaus dėkite kukurūzų sluoksnį, ant kurio gula sluoksnis tuno su svogūnais. Visas paviršius vėl tepamas paruoštu padažu.
  • Dėkite pjaustytus marinuotus agurkus, ant viršaus tolygiai barstykite tarkuotus kiaušinius, smulkintas petražoles, puoškite pomidoru.

SKANAUS!

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

VIDEO: „Druska ir pipirai“: legendinės silkės pataluose pusbrolis – švelnesnis ir lengvesnis sluoksniuotasis tunas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai