„Šimtą dienų gyvenome ypatingomis šventinėmis nuotaikomis. Kiekvieną dieną su pasididžiavimu pristatėme po vieną projekto dalyvį, kuris išskirtinį Lietuvos valstybės gimtadienį mini dalindamasis savo skaniausiu kepiniu. Juk būtent tortas vainikuoja kiekvieną gimtadienį, o Lietuva nusipelnė, kad jos gimtadienio proga juos keptų patys geriausi meistrai ir mėgėjai, aistringai gaminantys ir savo kepiniais vaišinantys šeimą, artimuosius, draugus bei visus Lietuvos žmones“, – sako projekto iniciatorė, kulinarinio tinklaraščio ir knygų autorė Renata Ničajienė.
Pasak jos, pasidalinus šiuo sumanymu, jis iš karto sulaukė palaikymo: prie projekto prisijungė geriausi Lietuvos virtuvės šefai, tarp kurių – Deivydas Praspaliauskas, Justinas Kapkovičius, Tomas Rimydis, Ignas Višinskas, Inga Turminienė, konditerės Rūta Šiušienė, Elžbieta Monkevič, Jekaterina Buldakova, gero maisto tradicijas puoselėjantys restoranai – „Pank’olis“, „Sweet Root“, „Forto dvaras“, „Mykolo 4“ ir kiti, būrys maisto tinklaraštininkų.
„Be galo laukiu artėjančios šventės, kai galėsiu kiekvienam asmeniškai padėkoti už palaikymą, ypatingą šventę, sukurtą visai Lietuvai, bei pakviesti savo kraštiečius ir miesto svečius paragauti bendraminčių sukurtų ir į šventę atvežtų tortų“, – sako R.Ničajienė.
Į šventę taip pat atvyks garsiausia Latvijos maisto rašytoja, kulinarinių knygų autorė Signe Meirane, kurios kaimyninės šalies 100-mečio proga išleista 100 tortų receptų knyga tapo įkvėpimu organizuoti projektą Lietuvoje. Čia jo idėją nuo pat pradžių palaikė Druskininkų miestas, kuriame ir vyks baigiamasis projekto renginys.
Susirinkę į Kurorto šventę bus kviečiami iš arčiau susipažinti su projekto dalyviais, jų tortais bei receptais, o užpūtus gimtadienio žvakutes, miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę paragauti tortų.
Projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyvių pristatymas ir tortų degustacija vyks gegužės 26 d., šeštadienį, 18 val., Druskininkuose, Amfiteatre ant Druskonio ežero pakrantės (šalia Santuokų rūmų, M. K. Čiurlionio g. 59).