Kadangi dabar virtuvės dėsniai atviri naujovėms, dažnai vaisiai keliauja į salotos ir antruosius patiekalus. Tai, ką šiandien čia surašysiu ir su jumis pasidalinsiu, nei nauja, nei kažkas itin stebuklingo. Sakyčiau, stabili, gera ir nesenstanti klasika.
Kriaušių ir mėlyno pelėsinio sūrio salotos – mano šio rudens favoritės. O jeigu ir jums patinka kriaušės bei mėlynasis pelėsinis sūris, pasigaminkite ir jūs šių kvapnių, kupinų tarpusavyje persipinančių skonių salotų.
Salotoms rinkitės tvirtesnes, traškias kriaušes. Riešutus būtinai prieš tai pakepinkite, o mėlynąjį pelėsinį sūrį rinkitės kokį norite (aš naudojau „Memel Blue“).
Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos
Ingredientai:
- 2 kriaušės;
- 2 arbat. šaukšt. medaus;
- 2 valg. š. balto vyno acto;
- 50 ml alyvuogių aliejaus;
- 70 g gražgarsčių;
- 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio;
- 60 g graikiškų riešutų.
Gaminimas:
1. Medų, alyvuogių aliejų ir balto vyno actą sumaišykite.
2. Kriaušes perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į dubenį ir užpilkite paruoštu padažu. Išmaišykite ir palikite pastovėti.
3. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite. Jei reikia, susmulkinkite ir sudėkite į salotų dubenį.
4. Mėlynojo pelėsio sūrį sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant gražgarsčių.
5. Susmulkinkite riešutus ir juos taip pat suberkite ant gražgarsčių.
6. Sudėkite ant jau paruoštų kitų ingredientų pasimarinavusias kriaušes, šiek tiek viską išmaišykite ir užpilkite likusiu padažu.
Šis receptas – iš tinklaraščio „Du mėnuliai“, kuris tapo kulinarinės studijos Du Mėnuliai pradžia. Ši studija – tai šeimos verslas, gimęs tada, kai mintys, idėjos ir norai nebetilpo namų aplinkoje ir buvo nutarta veiklą išplėsti ir perkelti už namų ribų. Neringa Glebovė puoselėja studiją kartu su vyru, vyno žinovu Julijumi bei kviečia ir vyresnius maisto gerbėjus, kad jie čia atrastų smagių užsiėmimų, ir mažuosius kulinarus, kurie čia galėtų pamiklinti rankeles.
Tinklaraščio ir studijos paskyros socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram