Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Du Mėnuliai“ receptas: kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

Už lango dangus vis labiau ir labiau apsiniaukia, kartkartėmis pagrūmodamas ašaromis, tarp medžių įsisuka šiaurys ir tuomet norisi suktis į šiltą pledą, čiupti knygą ir puodelį karšto gėrimo. Man dar norisi kepti rudeniu kvepiančius pyragus su slyvomis, obuoliais, kriaušėmis, moliūgais...
Tinklaraštininkė Neringa ir jos ruoštos salotos
Tinklaraštininkė Neringa ir jos ruoštos salotos / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Kadangi dabar virtuvės dėsniai atviri naujovėms, dažnai vaisiai keliauja į salotos ir antruosius patiekalus. Tai, ką šiandien čia surašysiu ir su jumis pasidalinsiu, nei nauja, nei kažkas itin stebuklingo. Sakyčiau, stabili, gera ir nesenstanti klasika.

Kriaušių ir mėlyno pelėsinio sūrio salotos – mano šio rudens favoritės. O jeigu ir jums patinka kriaušės bei mėlynasis pelėsinis sūris, pasigaminkite ir jūs šių kvapnių, kupinų tarpusavyje persipinančių skonių salotų.

Salotoms rinkitės tvirtesnes, traškias kriaušes. Riešutus būtinai prieš tai pakepinkite, o mėlynąjį pelėsinį sūrį rinkitės kokį norite (aš naudojau „Memel Blue“).

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

Ingredientai:

  • 2 kriaušės;
  • 2 arbat. šaukšt. medaus;
  • 2 valg. š. balto vyno acto;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 70 g gražgarsčių;
  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio;
  • 60 g graikiškų riešutų.

Gaminimas:

1. Medų, alyvuogių aliejų ir balto vyno actą sumaišykite.

2. Kriaušes perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į dubenį ir užpilkite paruoštu padažu. Išmaišykite ir palikite pastovėti.

3. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite. Jei reikia, susmulkinkite ir sudėkite į salotų dubenį.

4. Mėlynojo pelėsio sūrį sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant gražgarsčių.

5. Susmulkinkite riešutus ir juos taip pat suberkite ant gražgarsčių.

6. Sudėkite ant jau paruoštų kitų ingredientų pasimarinavusias kriaušes, šiek tiek viską išmaišykite ir užpilkite likusiu padažu.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

Šis receptas – iš tinklaraščio „Du mėnuliai“, kuris tapo kulinarinės studijos Du Mėnuliai pradžia. Ši studija – tai šeimos verslas, gimęs tada, kai mintys, idėjos ir norai nebetilpo namų aplinkoje ir buvo nutarta veiklą išplėsti ir perkelti už namų ribų. Neringa Glebovė puoselėja studiją kartu su vyru, vyno žinovu Julijumi bei kviečia ir vyresnius maisto gerbėjus, kad jie čia atrastų smagių užsiėmimų, ir mažuosius kulinarus, kurie čia galėtų pamiklinti rankeles.

Tinklaraščio ir studijos paskyros socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?