Galiu patikinti, kad nustebsite, kaip iš kelių ingredientų galima greitai pasigaminti nerealiai skanius pietus ar vakarienę namuose. Mano vyras valgydamas vis prašė daugiau padažo. O jis tikrai nuostabus!
Ingredientai:
- 0,5 kg lašišos filė;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- 20 g sviesto.
padažui:
- 1 didelės (arba 2 nedidelės) morkos;
- 1 didelis poras;
- 300 ml vandens;
- druskos;
- 30 g sviesto;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- 300 ml riebios grietinėlės;
- 2 valg. šaukšt. garstyčių;
- saujelė kapotų petražolių.
Gaminimas:
1. Lašišos filė supjaustykite 2x2 cm gabalėliais, pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir palikite pastovėti.
2. Tuo metu nuskuskite morką, nuplaukite porą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
3. Užvirkite vandenį, pasūdykite, sudėkite į jį daržoves ir virkite, kol daržovės suminkštės (apie 10–15 min.).
4. Gautą daržovių sultinį nukoškite ir atidėkite. Jo prireiks gaminant padažą.
5. Jei mėgstate daržoves, sudėkite jas į kepimo indą, kuriame kepsite lašišą orkaitėje.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros.
7. Lašišai skirtą sviestą ištirpinkite keptuvėje ir lengvai apkepkite lašišos gabalėlius (visiškai iškepti nereikia). Apkeptą lašišą sudėkite į skardą ant daržovių.
8. Nedideliame puode ištirpinkite padažui skirtą sviestą, suberkite miltus ir viską gerai išsukite. Šiek tiek pakaitinkite ir tuomet maišant supilkite daržovių sultinį. Kaitinkite, kol padažas sutirštės. Tuomet nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir įmaišykite garstyčias. Jei reikia, pagardinkite druska.
9. Gautą padažą supilkite ant lašišos, viršų pabarstykite kapotomis petražolėmis ir skardą pašaukite į orkaitę 10–12 min., kol padažas pradės burbuliuoti.
10. Patiekite su ryžiais.
Šis receptas – iš tinklaraščio „Du mėnuliai“, kuris tapo kulinarinės studijos „Du Mėnuliai“ pradžia. Ši studija – tai šeimos verslas, gimęs tada, kai mintys, idėjos ir norai nebetilpo namų aplinkoje ir buvo nutarta veiklą išplėsti ir perkelti už namų ribų. Neringa Glebovė puoselėja studiją kartu su vyru, vyno žinovu Julijumi bei kviečia ir vyresnius maisto gerbėjus, kad jie čia atrastų smagių užsiėmimų, ir mažuosius kulinarus, kurie čia galėtų pamiklinti rankeles.
Tinklaraščio ir studijos paskyros socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“.