„Du Mėnuliai“ receptas: lašiša baltajame padaže

Toliau tęsiu prancūziškos virtuvės atradimus ir šį kartą namuose garuoja lašiša baltajame padaže. Kaip visada patiekalas paruošiamas gana greitai, nereikalauja ypatingų žinių ar gebėjimų, o gardus iki mėnulio ir atgal! Ir nors namuose žuvį valgo tik 2 iš 4 asmenų, kartais „pasiaukoju“ ir gaminu sau tai, ko pati noriu, o ne ko reikalauja namų princas ir princesė.
„Du Mėnuliai“ įkūrėja Neringa ir jos ruoštas patiekalas
„Du Mėnuliai“ įkūrėja Neringa ir jos ruoštas patiekalas / Tinklaraščio archyvo, Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Galiu patikinti, kad nustebsite, kaip iš kelių ingredientų galima greitai pasigaminti nerealiai skanius pietus ar vakarienę namuose. Mano vyras valgydamas vis prašė daugiau padažo. O jis tikrai nuostabus!

Ingredientai:

  • 0,5 kg lašišos filė;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 20 g sviesto.

padažui:

  • 1 didelės (arba 2 nedidelės) morkos;
  • 1 didelis poras;
  • 300 ml vandens;
  • druskos;
  • 30 g sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 300 ml riebios grietinėlės;
  • 2 valg. šaukšt. garstyčių;
  • saujelė kapotų petražolių.
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Lašiša baltajame padaže
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Lašiša baltajame padaže

Gaminimas:

1. Lašišos filė supjaustykite 2x2 cm gabalėliais, pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir palikite pastovėti.

2. Tuo metu nuskuskite morką, nuplaukite porą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3. Užvirkite vandenį, pasūdykite, sudėkite į jį daržoves ir virkite, kol daržovės suminkštės (apie 10–15 min.).

4. Gautą daržovių sultinį nukoškite ir atidėkite. Jo prireiks gaminant padažą.

5. Jei mėgstate daržoves, sudėkite jas į kepimo indą, kuriame kepsite lašišą orkaitėje.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros.

7. Lašišai skirtą sviestą ištirpinkite keptuvėje ir lengvai apkepkite lašišos gabalėlius (visiškai iškepti nereikia). Apkeptą lašišą sudėkite į skardą ant daržovių.

8. Nedideliame puode ištirpinkite padažui skirtą sviestą, suberkite miltus ir viską gerai išsukite. Šiek tiek pakaitinkite ir tuomet maišant supilkite daržovių sultinį. Kaitinkite, kol padažas sutirštės. Tuomet nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir įmaišykite garstyčias. Jei reikia, pagardinkite druska.

9. Gautą padažą supilkite ant lašišos, viršų pabarstykite kapotomis petražolėmis ir skardą pašaukite į orkaitę 10–12 min., kol padažas pradės burbuliuoti.

10. Patiekite su ryžiais.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Lašiša baltajame padaže
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Lašiša baltajame padaže

Šis receptas – iš tinklaraščio „Du mėnuliai“, kuris tapo kulinarinės studijos „Du Mėnuliaipradžia. Ši studija – tai šeimos verslas, gimęs tada, kai mintys, idėjos ir norai nebetilpo namų aplinkoje ir buvo nutarta veiklą išplėsti ir perkelti už namų ribų. Neringa Glebovė puoselėja studiją kartu su vyru, vyno žinovu Julijumi bei kviečia ir vyresnius maisto gerbėjus, kad jie čia atrastų smagių užsiėmimų, ir mažuosius kulinarus, kurie čia galėtų pamiklinti rankeles.

Tinklaraščio ir studijos paskyros socialiniuose tinkluose „Facebook ir „Instagram“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs