Išradingi maisto gaminimo entuziastai kuria naujus ar netikėtai atnaujina tradicinius patiekalus su silke. Jie dažnai ieškoma naujų, įdomesnių poskonių, ilgiau užtrunka ir prie maisto produktų lentynų. Žvalgosi ko nors naujo, nematyto ir greitai pagaminamo.
Pirkėjų dėmesio centre vis dažniau atsiduria VIČI silkių filė be aliejaus. Jos paragavę sako, kad skonis kur kas ryškesnis ir lengvesnis nei tradicinių silkių su aliejumi.
Jokio aliejaus
VIČI silkių filė be aliejaus ką tik pasirodė prekybos centrų lentynose ir tapo viena iš labiausiai pastebimų prekių žuvies skyriuje. Žvilgsnį patraukia ant gaminio pakuotės esantis perbrauktas lašas. Jis drąsiai teigia, kad pakuotėje nesurasite nė lašelio aliejaus.
Tad, net ir atidarydami pakuotę, nerizikuojate išsiterlioti pirštų ar drabužių ir nesugaišite laiko tvarkydami virtuvę.
VIČI kviečia paragauti tradicinės silkių filė be aliejaus arba pagardintos raudonaisiais svogūnais, arba žolelėmis. Galbūt net ir tiems, kurie retai užsuka į virtuvę, tai bus metas paragauti ryškesnio skonio silkės ar pagaminti nesudėtingą patiekalą ir nustebinti svečius.
Pamažu artėjant pagrindinėms žiemos šventėms, išbandykite du receptus su silke be aliejaus.
Silkė su obuoliais
Patiekalui pagaminti reikės:
- 1 pakuotės VIČI silkių filė be aliejaus;
- 2 obuolių;
- rausvojo svogūno;
- saujelės krapų;
- druskos ir pipirų.
Obuolius supjaustykite storais griežinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad obuolys nepatamsėtų. Silkės filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, paberkite pipirų ir smulkintų krapų. Ant obuolio griežinėlio uždėkite silkės ir svogūno žiedų. Užkandėles galite išdėlioti vienu ar dviem aukštais – taip, kaip patogiau valgyti. Skanaus.
Kepsneliai su silke ir bulvėmis
Patiekalui pagaminti reikės:
- 200 g VIČI tradicinės silkių filė be aliejaus;
- 3 virtų bulvių;
- 2 kiaušinių;
- 2 valgomųjų šaukštų grietinės;
- 1 svogūno;
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus;
- 4 valgomųjų šaukštų miltų.
Pradžioje bulves sutarkuokite stambia tarka. Į gautą masę įmaišykite kiaušinius, grietinę ir mažais kubeliais supjaustytą silkę. Įberkite cukraus, miltų ir visą masę 15 min. įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Atvėsusį mišinį dėkite į lėkštę, pavoliokite miltuose ir formuokite kepsnelius. Apkepkite iš abiejų pusių po 2 min., kol gražiai apskrus. Prieš patiekdami pagardinkite grietine ir griežinėliais pjaustytais svogūnais. Skanaus.